Alen Delon će danas biti sahranjen na svom imanju južno od Pariza

Beta pre 19 dana

Velikan francuske kinematografije Alen Delon (Alain) koji je preminuo 18. avgusta u 89. godine, biće danas sahranjen na svom imanju u Dušiju južno od Pariza na skromnoj i privatnoj ceremoniji po njegovoj želji.

Delon je ranije govorio da ne želi nacionalnu počast niti veliku sahranu, već samo uži krug porodice. Ceremoniju će predvoditi bivši nadbiskup Žan-Mišel di Falko (Jean-Michel di Falco), Delonovom stari prijatelj.

Prema francuskim medijima, sahrana će biti u 17.00 na imanju, daleko od očiju kamera.

Delon je ranije govorio da želi da bude sahranjen na tom imanju pored grobova svojih 35 pasa, nemačkih ovčara, za šta je bila potrebna posebna dozvola.

Veliki glumac, koji je godinama živeo povučeno na svom imanju, pominjao je da želi da njegov sadašnji pas Lubo bude eutanaziran kad on umre, kako ne bi patio za svojim vlasnikom. Međutim, to se neće dogoditi.

Lubo će i dalje biti na imanju a o njemu će brinuti Delonova deca, posebno sinovi Entoni (Anthony) i Alen-Fabijen (Alain Fabien). Delonova deca, Entoni, Alen-Fabijen i Anuška (Anouchka) su u zajedničkom saopštenju o očevoj smrti potpisali i psa.

Časopis Pari Mač (Paris Match) je 2011. godine objavio fotografiju glumca koji stoji pored grobnice koju je sagradio za sebe u kapeli na imanju. Tada je rekao da se apsolutno ne plaši smrti i da želi da bude sahranjen na tom mestu gde počivaju i njegovi psi.

Delon je postao mit francuske i svetske kinematografije s retkom harizmom i izuzetnom lepotom.

Tokom pet decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su "Roko i njegova braća" i "Gepard" Lukina Viskontija, "Samuraj" i "Pandur" Žan-Pjera Melvila, "Gospodin Klajn" Džozefa Lozija i "Eklipsa" Mikelanđela Antonionija.

Iako je 1999. godine, najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija. Pre nekoliko godina je s ćerkom Anuškom Delon igrao u pozorišnoj predstavi po komediji "Une journee ordinaire" (Običan dan) Erika Asusa.

Takođe je ostao upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pesmom "Paroles, Paroles".

(Beta, 24.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »