MUP: Uhapšen vozač autobusa koji je udario u kamion jutros kod Umke

Beta pre 19 dana

Policija je uhapsila M.K. (1961) osumnjičenog da je jutros kod  Umke, vozeći autobus gradskog prevoza, udario u kamion zbog čega je jedna osoba iz autobusa poginula, a 18 povređeno.

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i biće, uz krivičnu prijavu, priveden tužilaštvu.Tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i uhapšen je po nalogu Drugog osnovnog tužilaštva.

MUP: Do nesreće na Obrenovačkom putu došlo usled naletanja autobusa na teretno vozilo

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je, prema prvim informacijama, do saobraćajne nesreće na Obrenovačkom putu, u kojoj je jedna osoba poginula, došlo usled naletanja autobusa na teretno vozilo prilikom kretanja ka Beogradu.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 7.50 kod Umke, a u kojoj su učestvovali autobus javnog gradskog prevoza i kamion, jedna osoba je poginula, jedna je zadobila povrede opasne po život, a još četiri osobe teško su povređene, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je 13 osoba lakše povređeno i da su one zadržane u zdravstvenoj ustanovi na daljim pregledima.

"Saobraćajna policija u kontinuitetu sprovodi kontrolu vozača komercijalnih vozila i nadzor nad radom prevoznika, a tokom akcija pojačane kontrole usmerenih na ovu kategoriju vozača, na dnevnom nivou se na području Srbije izvrši kontrola više od 1.300 vozača teretnih vozila i više od 200 vozača autobusa, dok se na dnevnom nivou otkrije više od 1.000 prekršaja ovih vozača", stoji u saopštenju. 

Uprava saobraćajne policije apelovala je na sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica koja raspolažu komercijalnim vozilima da propisno i bezbedno učestvuju u saobraćaju

RTS: Sudar autobusa i kamiona između Umke i Ostružnice, jedna osoba poginula, više od 15 povređenih

Na Obrenovačkom putu između beogradskih naselja Ostružnica i Umka došlo je do sudara autobusa i kamiona u kome je jedna osoba poginula, prenela je jutros Radio-televizija Srbija (RTS).

Kako prenosi RTS, sudar se dogodio nešto pre 8.00, a povređeno je više od 15 osoba.

Na licu mesta su ekipe Hitne pomoći, saobraćajne policije i vatrogasaca spasilaca.

(Beta, 24.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »