Od 15. septembra građani će dobijati SMS o hitnim situacijama u njihovoj blizini

Beta pre 18 dana

Od 15. septembra građani Srbije će dobijati SMS poruku ako se u njihovoj blizini dešava neka elementarna nepogoda ili tehničko-tehniološka nesreća, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je nakon potpisivanja Sporazuma sa ministrom informisanja i telekomunikacija Dejanom Ristićem kazao da će novi sistem ranog upozoravanja o hitnim situacijama doprineti većoj bezbednosti ljudi i da će u poruci biti navedene i instrukcije šta treba da preduzmu.

"Svi mobilni telefoni na određenoj teritoriji dobiće SMS poruku o pretnji. To može da bude zemljotres, poplava, požar...Mi već testiramo taj sistem", rekao je ministar novinarima u Palati Srbija.

Ristić je ocenio da je zajednički projekat dva ministarstva u kratkom roku realizovan i da postoji opcija da poruka stiže svim građanima ili samo onima koji se nalaze na teritoriji gde postoji opasnost.

Dodao je da će i stranci koji se zadese u zemlji dobiti poruku na stranom jeziku kako bi znali šta se dešava i kako bi mogli da se zaštite. {Video1:}

(Beta, 26.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »