Novi potez Prištine onemogućuje normalan život građana: “Za upis novorođenčeta u kosovske knjige, traži se izvod iz institucija koje je Priština zatvorila”

Insajder pre 12 dana
Novi potez Prištine onemogućuje normalan život građana: “Za upis novorođenčeta u kosovske knjige, traži se izvod iz…

Posle zatvaranja privremenih organa u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, jutros su radnici srpske nacionalnosti došli, kako kažu - na posao. Posle nekoliko sati stajanja ispred zgrada koje čuva kosovska policija, otišli su, a privremeni organi ostaju zatvoreni. Onemogućavanje Srbima, ali i pripadnicima drugih zajednica da na severu Kosova dobiju neophodna srpska dokumenta, za sada postaje još jedan nerešiv problem.

Još jedan jednostrani potez vlasti u Prištini, doneo je novi problem i osude međunarodne zajednice. Osim saopštenja koja su stigla iz više međunarodnih organizacija i ambasada zapadnoevropskih zemalja, stigle su osude i iz ambasade SAD. “Američka ambasada je bila jasna u svom saopštenju povodom politizacije policijskih organa na Kosovu, što je možda uvod u konkretne mere prema osobama koje su direkno učestvovale u zloupotrebi policije. Što se EU tiče, kaznene mere

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »