Novo pravilo za ulazak u EU noćna mora Srba: Radmilo je u popularnoj grčkoj grupi upozorio naše građane i u pravu je: "Sa neplaćenom kaznom ne krećite na put"

Blic pre 12 dana
Novo pravilo za ulazak u EU noćna mora Srba: Radmilo je u popularnoj grčkoj grupi upozorio naše građane i u pravu je: "Sa…

Pri ulasku u Evropsku uniju od 10. novembra ove godine građanima Srbije i još 60 zemalja biće potrebna posebna prijava, a od sredine sledeće godine i sertifikat, odnosno dozvola za ulazak u EU. Zahtev za sertifikat popunjavaće se pre odlaska na put, a između ostalog proveravaće se i "kriminalna pozadina" svakog ko pokušava da uđe u EU, što je ujedno jedan od ključnih razloga da neko ne dobije sertifikat.

Sistem je sačinjen iz dva dela: Drugi deo sistema upravo i komplikuje stvari. Mnogi Srbi već su se zabrinuli da li će dobiti dozvolu kada sistem stupi na snagu ukoliko imaju neplaćene saobraćajne kazne, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Iz godine u godinu svedoci smo vraćanja sa granica i problema na prelazima, pa čak i hapšenja naših državljana zbog mizernih saobraćajnih prekršaja koji nisu plaćeni. Upravo zbog toga, u popularnoj Fejsbuk grupi " Grčka info"

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »