Novi DSS: Upotrebiti i silu za zaštitu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Beta pre 11 dana

Nova Demokratska stranka Srbije(DSS) saopštila je da je neophodno da se hitno zakaže sednica Skupštine Srbije zbog dramatično pogoršanog stanja bezbednosti i progona srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

"Neophodno da se Skupština jasno odredi da li će kukavički dopustiti dezintegraciju Srbije, ili će zahtevati od Vlade Srbije da preduzme sve mere koje joj stoje na raspolaganju, uključujući upotrebu sile, da zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji", poručio je Novi DSS.

Kako je istakla, "nije valjda tekuća propagandna akcija lobiranja za Rio Tinto važnija od očuvanja integriteta države i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".

"Od 2012. godine svesno vođena izdajnička kosovska politika puzećeg priznanja secesije takozvanog Kosova ima za posledicu višegodišnji tihi pogrom Srba sa Kosova i Metohije", saopšteno je.

"Upadljivo ćutanje i pasivnost predsednika države i vlade Srbije povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji ukazuju na smišljeno prepuštanje južne pokrajine u ruke albanskim separatistima, koordinisano sa zemljama Kvinte", upozorio je Novi DSS.

(Beta, 04.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »