Vučić o Putinovom pozivu da dođe na samit grupe BRIKS: Imamo važne goste iz inostranstva u to vreme

Beta pre 10 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u vreme samita grupe BRIKS, na koji ga je pozvao predsednik Rusije Vladimir Putin, u Beograd dolaze važni gosti iz inostranstva i da ne želi sada da se izjašnjava o učešću na tom skupu.

"Dobio sam pozivnicu pre 10-12 dana da se pridružim samitu grupe BRIKS 23. i 24. okobra. Mi tada imamo važne goste iz inostranstva, ali ne bih govorio sada o tome. Polako, imamo mnogo važnih poseta, i dolazaka i odlazaka, o tome ćemo oko 10. oktobra da pričamo", kazao je Vučić novinarima.

Prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Šabac-Loznica, Vučić je zahvalio grupi BRIKS i Putinu na pozivu, dodajući da će u oktobru ići i u Njujork, na sednicu Generalne skupštine UN.

"Imamo i Njujork, i već sada znam da ću imati razgovore sa najmanje šest predsednika i sa najmanje sedam ili osam premijera na marginama sednice Generalne skupštine UN", naveo je Vučić.

Na jučerašnjem sastanku sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom u Vladivostoku, Putin je izjavio da Moskva očekuje da Vučić dođe na jesen u ruski grad Kazanj, na samit grupe BRIKS.

"Prenesite pozdrav predsedniku Vučiću, čekamo ga na događajima u okviru sastanka lidera grupe BRIKS. Poslali smo mu poziv, nadamo se da će ga gospodin predsednik prihvatiti", rekao je Putin Vulinu.

(beta/cmg)

(Beta, 05.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »