Čovek stoji u koritu reke koja je presušila: I - plače Rukama skuplja ono što je od ibra ostalo: "Pa ovo je bila žila kucavica, a ovde se sada život gasi" (video)

Blic pre 9 dana
Čovek stoji u koritu reke koja je presušila: I - plače Rukama skuplja ono što je od ibra ostalo: "Pa ovo je bila žila…

Reka Ibar, jedna od najznačajnijih reka u ovom delu Balkana je presušila. Fotografije suvog rečnog korita već nekoliko dana unazad duboko rastužuju sve ljubitelje prirode, ribolovce, građane Tutina, Novog Pazara i Rožaja. Dugotrajne suše, visoke temperature, ali i ljudski nemar prema prirodnim resursima, neki su od razloga koji su doprineli da dođe do tragedije kao što je ova.

Zastrašujući prizori suvog rečnog korita u mestu Dračenovac, na granici Crne Gore sa Srbijom, kao i nizvodno u blizini Ribarića, tačnije do "Miljine Glave", dele se društvenim mrežama, a ono što se posebno ističe kao bolno jeste činjenica da je sa Ibrom u nepovrat otišao i dobar deo živog sveta koji je stanovao u ovoj reci. Međutim, jedan snimak koji je juče osvanuo na društvenim mrežama, istovremeno izaziva osećaj tuge i ponosa. Reč je o hitnoj akciji spasavanja

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »