SSP: SNS od prosvete i udžbenika napravila profitabilan biznis

Beta pre 7 dana

Opoziciona Stranka slobode i pravde (SSP) je danas ocenila da je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) od prosvete i udžbenika "napravila biznis i politički izdavački monopol za sticanje profita".

Navodeći da deca u istim razredima u pkolama u kruševačkim selima Jasika i Kapidžija koriste različite udžbenike, predsednik kruševačkog odbora SSP Ivan Mandić je u saopštenju ocenio da to "nije normalno, niti će ikada biti".

"Posebno nam je nenormalno i sramotno da osnovci u Beogradu i još nekim gradovima Srbije dobiju od svog grada besplatne udžbenike, a deca Kruševca, ne", napisao je on.

Dodao je da je ovo dvanaesta godina vlasti SNS u Kruševcu da "režim ne reaguje" i peta godina da SSP podnosi zvanične zahteve da svi osnovnce na teritoriji Kruševca dobiju besplatne udžbenike.

Te godine "dokazuju da je za Srpsku naprednu stranku obrazovanje nepotrebno, a da su deca Kruševca za njih samo trošak i da je osnovna škola samo usputna stanica za SNS stranački štand i masovni miting", ocenio je Mandić.

On je pozvao gradsku vlast da već danas da novac iz budžeta Grada da bi sledeće godine osnovci imali besplatne udžbenike istog izdavača.

(Beta, 09.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »