Lazović: Želimo da se čuju argumenti opozicije na sednici Skupštine, Vučević ima zadršku o litijumu

Beta pre 7 dana

Koopredsednik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović izjavio je danas da opozicija predlaganjem zakona o zabrani iskopavanja litijuma, želi da se taj predlog nađe na vanrednoj sednici kako bi narod čuo njene argumente, ali i da se "demaskira" vladajuća većina jer imaju saznanja da veliki broj pristalica Srpske napredne stranke (SNS) "ne podržava litijumsko nasilje".

"Zato sad Vučić ide po zapadnoj Srbiji i kao razgovara sa građanima, u stvari pravi šou kako bi sakrio da su ljudi protiv tog projekta. Ne samo mnogi koji za tu partiju glasaju nego i vrh partije ima sumnje da li treba sa tim nastaviti", rekao je za televiziju N1 Lazović, koji je i šef poslaničke grupe ZLF, potvrdivši da će opozicija danas održati konferenciju za novinare  u Domu Narodne skupštine Srbije povodom predlaganja ovog zakona.

On je istakao da ima utisak da premijer Srbije Miloš Vučević, iz onog što se moglo da vidi, "ima zadršku".

"Ne mislim da ima grižu zavesti, već misli na svoju karijeru, da će mu ceo mandat proći u tome da treba da slama otpor naroda", rekao je koopredsednik ZLF.

"Neka kaže da nije tako ako ja grešim", rekao je Lazović.

On je najavio da će opozicija, sem zakona o zabrani iskopavanja litijuma, tražiti i formiranje skupštinske komisije da bi se utvrdilo kako je "namerno sklonjena" Narodna inicijativa o zabrani iskopavanja litijuma, pojasnivši da se traži komisija a ne anketni odbor jer to omogaćava da u njoj učestvuju i predstavnici pokreta Kreni-promeni i SEOS.

"Potrebno je pritiskati vlast na svaki način - kroz institucije, na ulici, pravno, kod međunarodne zajednice", rekao je Lazović, pozivajući Radio televiziju Srbije da se omoguće debatne emisije o eksploataciji litijuma.

(Beta, 10.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »