Marsenić: Opozicija će formulisati zahtev za sazivanje sednice Skupštine o stanju na Kosovu

Beta pre 5 dana

 Potpredsednik Nove demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić rekao je danas da će opozicioni poslanici u Skupštini Srbije usaglasiti zahtev za sazivanje posebne sednice posvećene stanju na Kosovu i Metohiji.
Marsenić je u pisanoj izjavi naveo da u opoziciji postoji saglasnost da je "kosovska politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića doživela krah".

"Slažemo se da je trenutno Aljbin Kurti veliki problem. Slažemo se da su Srbi na Kosovu i Metohiji u izuzetno teškoj situaciji", naveo je Marsenić.

Marsenić je ocenio da su Srbi na Kosovu i Metohiji "prevareni" i da Kurti "nije upao u institucije nego mu je to dozvolio Vučić briselskim i francusko-nemačkim sporazumom, a da zauzvrat nije dobio ništa".

Komentarišući inicijativu opozicije za donošenje zakona o zabrani iskopavanja litijuma, Marsenić je rekao da lično smatra da je kompletan opozicioni deo Skupštine ujedinjen oko tog zahteva.

"Ogromna većina građana je protiv iskopavanja litijuma koje nije dobra stvar za Srbiju. Možemo da zamislimo svet i civilizaciju bez litijuma, ali ne možemo zamisliti bez pitke vode", naveo je Marsenić i dodao da je predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović nedavno istakao da je bitno da opozicija "preuzme odgovornost, a ne proteste".

Marsenić je rekao i da je saradnja opozicionih političara sa organizatorima ekoloških protesta veoma dobra.

"Sastanci sa tim ljudima veoma kratko traju i mahom se radi o tehničkim stvarima", rekao je on.

(Beta, 12.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »