Ovo nikako ne smete da radite u slučaju poplave: Detaljna upustva o ponašanju pre i za vreme poplava: Najvažnije je da pripremite jednu stvar

Blic pre 3 dana
Ovo nikako ne smete da radite u slučaju poplave: Detaljna upustva o ponašanju pre i za vreme poplava: Najvažnije je da…

Najmanje sedam osoba je stradalo, a više ljudi se vodi kao nestalo u poplavama izazvanih obilnim kišama koje su pogodile centralnu i istočnu Evropu. Srbiju su danas tokom dana okovale jake padavine, a na Kopaoniku je pao i sneg. Usled vremenskih neprilika za sutra ujutru je zakazan sastanak Štaba za vanredne situacije u Vladi Srbije, a ovo su uputstva kako se ponašati pre, ali i ako se dogodi poplava.

"Blic" je izdvojio detaljana upustva o ponašanju pre, odnosno za vreme poplava iz Priručnika za ponašanje u vanrednim sitacijama. 1. Odgovorno ponašanje: 2. Bezbednosne mere 1. Pratite informacije: 2. Bezbednost u kući: 3. Kretanje tokom poplave: 4. Briga o životinjama: 5. Priprema za evakuaciju: 6. Saradnja sa spasilačkim ekipama: 1. Proverite bezbednost: 2. Izbegavajte opasnosti: 3. Povratak kući: 4. Popravka i dezinfekcija: 5. Postupak sa uginulim životinjama:

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »