Naslovne strane za ponedeljak, 16. septembar 2024. godine

Beta pre 2 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak, 16. septembar pišu o štrajku prosvetnih radnika, listama čekanja u zdravstvenim ustanovama, poplavama širom Evrope i drugim temama.

BLIC - Naslovna strana je posvećena 28. rođendanu tog dnevnog lista. "Mladi po kojima će nas svet pamtiti" o uspešnim osobama iz Srbije koje su postigle zapažene rezultate u različitim oblastima.

VEČERNJE NOVOSTI - "Nastavnici na trgovima, a đaci bez časova" o protestima prosvetnih radnika. "Svi pod jednu, zastavu Srbije" o proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. "Evropa pod vodom, ima i žrtvama" o poplavama u više zemalja.

DANAS - "Srbija dozvolila Kinezima masovno kršenje zakona" o fabrici guma "Linglong" u Zrenjaninu. "Sistemski problem nerešiv preko noći" o listama čekanja u zdravstvenim ustanovama. List piše o štrajku prosvetnih radnika.

NOVA - "Kataklizmične poplave u Evropi, na Alpima pao prvi sneg" o jakom nevremenu. "Ustaj vojsko" o obaveznom služenju vojnog roka. "Srbija opstala u svetskoj grupi" o pobedi srpskih tenisera na Dejvis kupu.

POLITIKA - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Jedinstvo je naša najveća snaga". "Svake godine 90 mladih digne ruku na sebe" o suicidu među mlađom populacijom u Srbiji. "Evakuisane hiljade ljudi" o nevremenu u Austriji, Poljskoj, Češkoj i Rumuniji.

(Beta, 16.09.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »