Mediji: Ministarka traži od direktora da evidentiraju nastavnike koji su protestovali

Beta pre 1 dan

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović uputila je dopis direktorima osnovnih i srednjih škola u kome se od njih traži da evidentiraju nastavnike koji su u ponedeljak, 16. septembra obustavili rad, piše portal Nova.rs

U dopisu, čiju kopiju je objavio taj portal piše i da nije dozvoljeno obaveštavanje roditelja, kao ni učenika, o tome da đaci ne treba da dođu u školu kada nastavnici obustavljaju rad.

Dodaje se da je Ministarstvo prosvete od direktora škola zatražilo precizne, proverene podatke o broju nastavnika koji su obustavili rad, ali je, kako je navedeno, utvrđeno da značajan broj podataka ne odgovara činjeničnom stanju u školama.

"Od direktora se očekuje objektivno izveštavanje u vezi sa obustavom rada i svim drugim pitanjima od značaja za rad škola. Takođe, direktori se obavezuju da uvek vode evidenciju o nastavnicima koji su obustavili rad", piše u dopisu Ministarstva sa potpisom ministarke.

Na dopisu je kao datum naveden 16. septembar, kada su u Beogradu i više drugih gradova organizovani protesti prosvetnih radnika, ali su pojedini direktori nezvanično rekli da su ga dobili jutros.

U dokumentu "Postupanje direktora škola u situacijama obustave rada u školi" Ministarstvo ukazuje na propuste direktora škola koji se odnose na najavu obustave rada i obaveštavanje roditelja odnosno drugih zakonskih zastupnika i Ministarstva prosvete o organizaciji rada škola kada nema nastave.

(Beta, 17.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »