Organizacija muslimanskih glasača u SAD protiv povratka islamofobične i druge štetne politike Trampa

Beta pre 2 sata

Najveća organizacija muslimanskih glasača u SAD je podržala Kamalu Haris što je značajan podsticaj njenoj kampanji jer su mnoge muslimanske i arapsko-američke organizacije odlučile da zbog politike SAD na Bliskom istoku podrže druge kandidate ili da ne podrže nikoga.

"Emgage Action", politički ogranak muslimansko-američke lobističke grupe koja postoji 18 godina, podržao je danas Kamalu Haris, kandidatkinju demokrata za predsednicu SAD, navodeći u izjavi za Asošiejted pres da "priznaju poraza" Donalda Trampa na izborima u novembru i "povratak islamofobičnoj i drugim štetnim politikama pod Trampovom administracijom".

Grupa sa sedištem u Vašingtonu deluje u osam država i ima značajno prisustvo u državama Mičigen i Pensilvanija, ključnim za ishod izbora. Ona će sada na informisanje birača da podrže Haris.

"Podrška za Kamalu Haris na predsedničkim izborima nikako ne znači da se slažemo sa svakom njenom odlukom, posebno sa onima o Gazi, već da pragmatično prilazimo ovim izborima", rekao je Vael Alzaiat, izvršni direktor "Emgage Action".

Arapsko-američke i muslimanske grupe su se mesecima sporile s liderima vladajućih Demokrata zbog načina na koji se Bajdenova administracija odnosila prema ratu Izraela protiv Hamasa u Ppojasu Gaze. Mnoge od tih grupa, fokusirane na proteste protiv tog rata, odlučile su da ne podrže nijednog kandidata u predsedničkoj trci.

(Beta, 25.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »