Ivan Kostić novi predsednik Narodnog pokreta Dveri

Beta pre 1 sat

Na današnjem vanrednom Saboru, za novog predsednika Srpskog pokreta Dveri izabran je Ivan Kostić,koji je do sada obavljao funkciju potpredsednika Dveri, sada je odbornik u opštini Vrbas, a bio je i narodni poslanik u dva mandata skupštine Srbije.Kako je saopštio ovaj pokret, na glavnom odboru izabrana su dva potpredsednika Dveri, kao i članovi novog Predsedništva.

Za potpredsednike su izabrani Slobodan Davidović, privrednik i odbornik u Skupštini grada Smedereva i Zoran Pavlović, profesor istorije iz Beograda.

Članovi novog Predsedništva Dveri su: Aleksandar Novaković, Gordana Marinković Savović, Dragan Vesović, Sanja Vujanović, Goran Milenković, Ivana Stojanović, Dejan Filipović, Miroljub Bijelić, Slavica Karamarković, predsednik omladine Dveri Blagoje Grković, Radenko Martić, Bratislav Simović, Miodrag Preković i Boško Obradović.

Izabran je i novi predsednik izvršnog odbora Dejan Filipović, privatni preduzetnik i odbornik u SO Velika Plana.

U saopštenju je navedeno da će očuvanje državnog i ekonomskog suvereniteta Srbije, zaštita porodičnih vrednosti i odbrana Srbije od sprege aktuelne vlasti i multinacionalne kompanije "Rio Tinto", koja preti da zagadi i uništi našu životnu sredinu, biće tri prioriteta u delovanju novog rukovodstva Srpskog pokreta Dveri.

Prethodni predsednik pokreta Dveri Boško Obradović podneo je u decembru prošle godine neopozivu ostavku na tu funkciju položaj zbog, kako je naveo, neuspeha stranke na parlamentarnim izborima u Srbiji.

(Beta, 29.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »