"Muškarci su histerični, žene su bolje od njih": Čovek tužio muzej za diskriminaciju na osnovu pola, sud je bio jasan: "Ova presuda pokazuje jednostavnu istinu" (video)

Blic pre 2 sata
"Muškarci su histerični, žene su bolje od njih": Čovek tužio muzej za diskriminaciju na osnovu pola, sud je bio jasan…

Muzej stare i nove umetnosti Tasmanije (MONA) pobedio je u sudskom sporu Vrhovnog suda nakon žalbe na odluku nižeg suda da se zatvori izložba poznata kao Ladies Lounge. Izložba je bila mali prostor isključivo za žene smešten unutar muzeja, sa izloženim umetničkim delima i muškim batlerima koji služe žene. Jedan muškarac, kome kao i ostalim muškarcima nije bio dozvoljen pristup ovom delu muzeja, pokrenuo je sudski spor za diskriminaciju.

Iako je Tasmanijski građanski i administrativni sud (TASCAT) presudio u korist "oštećene" stranke, vršilac dužnosti sudija Vrhovnog suda Tasmanije Šejn Maršal poništio je prošlog petka njihovu odluku i vratio predmet istom tribunalu na ponovno razmatranje. U obrazloženju presude, Maršal je rekao da je tribunal napravio nekoliko grešaka u činjenicama i pravu u svojoj odluci, uključujući: "pogrešnu karakterizaciju onoga što je "Ladies Lounge" dizajniran da

Pročitajte još

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »