Jovanović (NDSS): 'Vlast je prešla crvene linije, pokažimo da nismo ovce za šišanje'

Beta pre 3 sata

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da je skupštinska sednice o litijumu, što se njega tiče, politička priprema za nešto što treba da bude opšte narodno nezdovoljstvo koje mora da se iskaže, navodeći da je sednica uspešna jer se ogolila" da vlast namerava da kopa litijum.

On je, za TV N1, rekao da je ta stranka spremna da podrži ekologe u najavi da će radikalizovati proteste, navodeći i da su sve "crvene linije pređene jer je građanima oteta država", kao i da je vlast izgubila sposobnost da se racionalno ponaša jer je "zaslepila moć".

"Ako smo ovce nek nas šišaju, ali pokažimo da nismo. U suprotnom bićemo robovi a oni gospodari", rekao je Jovanović, navodeći da su se na skupštinskoj sednici, koja se danas nastavlja, jasno čuli argumenti protiv kopanja litijuma.

Kako je naveo, u situaciji kad čak i službe koje treba da štite građane, kao što je ministarstvo unutrašnjih poslova i druge, rade za režim a ne za državu, postoje samo dve opcije.

"Ili da izađete i krenete u vaninstituconalnu borbu, pa traje koliko traje i poprima oblike kakve poprima, a to neće zavisiti od nas već od vlasti, ili da pristanete da bude ovca i budete šišani. Trećeg nema", rekao je Jovanović.

(Beta, 09.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »