RTS odbacio optužbe Marinike Tepić o nezakonitom oglašavanju u medijima

Beta pre 1 sat

 Radio-televizija Srbije (RTS) je danas negirala navode potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić u vezi sa oglašavanjem RTS-a u štampanim medijima i na portalima.

RTS je na svom sajtu objavio da se "oglašava po zakonu i iz komercijalnih prihoda".

Tepić je najavila 15. oktobra da će skupštini Srbije predati zakon za ukidanje takse za RTS.

"RTS je sada baš prekardašio sa upumpavanjem miliona u Informer, Alo… Ovakav RTS ne može više da se finansira iz televizijske takse/pretplate preko računa za struju....", napisla je ona na mreži Iks (X)

Kazala je da će zato biti predložen zakon o ukidanju televizijske pretplate, pa neka, kako je dodala, "RTS plaća tabloide od para koje sam zaradi".

Prethodno je, isto na mreži Iks, objavila i da je RTS za reklamiranje svog programa u pojedinim štampanim i onlajn medijima u prethodnih 20 meseci platila gotovo milion evra.

"Ljudi, pa ovo nema nigde na svetu - da javni servis RTS plaća tabloidima da ga reklamiraju. Pre nekoliko dana je upumpao 250.000 evra u Informer, Alo, Kurir… I pre toga 300.000 evra. I još 350.000 evra", napisala je ona.

Javni servis Srbije je naveo da "nije prvi put kako se Tepić sekira zbog novca uloženog u oglašavanje RTS-a", te da to " takođe, nije prvi put da se bezrazložno sekira".

"U poslovnom rečniku, opasno je iznositi netačne podatke i optuživati bez prethodne provere. U rečniku ostrašćenog političara, očigledno je sve to normalno", naveo je RTS.

Navedeno je da se oglašavanje finansira isključivo iz komercijalnih prihoda RTS, te da "cifre kojima Tepić manipuliše dovode u zabludu građane Srbije a nanose štetu RTS-u".

"Netačna je i tvrdnja da se RTS oglašava samo u Informeru, Kuriru i Alo-u. U 2021. budžetom je obuhvaćeno 15 medija, 2022. i 2023. godine 13 medija, 2024. godine 11 medija", piše RTS.

Građani Srbije uz račun za struju plaćaju mesečnu taksu za RTS i Radio televiziju Vojvodine, koja je 4. jula ove godine porasla sa 299 na 349 dinara.

(Beta, 18.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »