Dodik iz Kazanja: BRIKS je jedina sigurna i stabilna alternativa postojećem uređenju sveta

Beta pre 7 sati

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Kazanju da je BRIKS jedina sigurna i stabilna alternativa postojećem uređenju sveta i da taj "mirovni pokret" treba da ojača još više.

Dodik je rekao da gotovo da nema zemlje koja ne želi da vidi sebe u određenim kontaktima i saradnji sa BRIKS-om, koji je ocenio kao "mirovni pokret u svetu, koji pokušava da obezbedi stabilnost i mir, uvažavajući suverenitete, unutrašnja uređenja, bez mešanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja".

Prema njegovim rečima, to je "savez nezavisnih država koje se svojevoljno, bez ikakvih pritisaka, uključuju u ovu organizaciju sa željom da svet bude pravedniji i bolji i stabilnije mesto za život".

"To je nešto što se u unipolarnom svetu može samo sanjati. Prema tome, ovo je realna alternativa onome što sada imamo u svetu", naglasio je Dodik, prenela je Radio-televizija RS (RTRS).

On je izrazio uverenje da će u narednom periodu i Srbija donositi odluke u vezi sa BRIKS-om.

U Kazanju će se od 22. do 24. oktobra održati Samit BRIKS.

Dodik je na društvenoj mreži Iks (X) objavio da se danas sastao sa predsednikom Tatarstana Rustamom Minihanovom, sa kojim je potpisao Plan aktivnosti o sprovođenju protokola između Tatarstana i RS o trgovinskoj, ekonomskoj, naučnoj, tehničkoj, socijalnoj, kulturnoj i humanitarnoj saradnji.

(Beta, 20.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »