Savo Manojlović: Mali EXPO je velika pljačka, treba otkazati tu manifestaciju

Beta pre 2 sata

Lider pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović saopštio je danas se milijarde evra troše na organizovanje specijalizovane međunarodne izložbe EXPO, koja treba da bude održana u Beogradu 2027. godine, a koja po njegovom mišeljenju neće doneti nikakvu korist državi.

"(Pravi) EXPO je prestižna međunarodna izložba, poput one u Osaki 2025. A šta imamo u Beogradu 2027? Mali EXPO, EXPO sa AliExpressa. Srbija planira da potroši milijarde evra na događaje koje popunjavaju praznaninu između dva prava EXPO-a, što je velika pljačka", naveo je Manojlović u autorskom tekstu.Dodao je da milijarde evra idu na izgradnju ogromnih hala i hangara za EXPO koji će se koristiti samo par meseci a posle će biti prazne.

"Vlast je ukinula javne nabavke, poslove dobijaju prijatelji, braća, kumovi, Zvonko, Milan direktnom pogodbom... Zemljište koje je poklonjeno kroz privatizaciju PKB-a za 5.000 evra po hektaru Al Dahri, arapskom preduzeću, sada se otkupljuje od iste firme za 500.000 evra po hektaru. 102 puta skuplje", naveo je Manojlović.

Dodao je da marketinške firme povezane s političarima izvlače milione preko EXPO marketinga, "baš kao što su već radile s preprodajom minuta na RTS-u i ugovorima sa javnim preduzećima koja imaju monopol".

"EXPO ne rešava nijedan od gorućih problema zemlje: razoreno zdravstvo, niske plate u prosveti i kulturi, odliv mladih iz zemlje", ocenio je Manojlović.

Po njegovim rečima već tri izborna ciklusa podrška SNS-u opada.

"Tokom izbora 2022. i 2023, opozicija je osvojila više glasova od SNS. Vlast u Beogradu je bila ključna za EXPO zbog brojnih dozvola koje izdaje grad. Malog EXPO ne bi bilo da Beograd nije poklonjen SNS kroz bojkot izbora 2024. godine", rekao je Manojlović.

Predložio je da održavanje EXPO u Beogradu bude otkazano, a da novac namenjen organizovanju te manifestacije bude preusmeren u "izgradnju budućnosti za mlade".

"Za sedam milijardi evra možemo izgraditi 70.000 stanova za mlade bračne parove od po 100 kvadrata, dakle za 140.000 mladih ljudi – lekare, prosvetare, naučnike. Stanovi po povoljnim cenama, sa niskim kamatama. Ne ulažemo u prazne zgrade, već u budućnost Srbije. Gradimo zajednice pune nade, zdravstvo, obrazovanje i prilike za mlade. Ovo nije samo rešenje – ovo je vizija bolje Srbije!", napisao je Manojlović u autorskom tekstu.

(Beta, 23.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »