Socijalisti održali konstitutivnu sednicu Predsedništva stranke, Dačić dobio punu podršku

Beta pre 3 sata

 Socijalistička partija Srbije (SPS) danas je održala konstitutivnu sednicu pedsedništva kojom je predsedavao lider stranke Ivica Dačić.

Dačić je članovima predsedništva predstavio plan rada i dinamiku sa precizno utvrđenim zadacima.

Tom prilikom je istakao da su pred Srbijom veliki izazovi i da partija treba da bude spremna da na njih odgovori sa svim svojim kadrovskim kapacitetom, idejama i spremnim odgovorima za naredni period.

Predsedništvo je dalo punu podršku politici koju vodi predsednik SPS Ivica Dačić i opredeljenju za dalju saradnju sa Srpskom naprednom srankom (SNS).

Konstatovano je i da je zaštita državnih i nacionalnih interesa i ekonomski prosperitet Srbije zajednička politika koju su definisali dvojica lidera, Dačić i Vučić i da su u tom kontekstu utvrđene smernice za zajednički rad i naredni period.

Nakon konstitutivne sednice Predsedništva SPS održana je i sednica izvršnog odbora stranke kojom je predsedavao Vladan Zagrađanin.

Na sednici su za potpredsednike Izvršnog odbora izabrani Đorđe Čabarkapa, Aleksandra Đanković i Marjan Jovanović.

Dačić je istakao značaj i operativnu ulogu izvršnog odbora za funkcionisanje partije.

Članovi izvršnog odbora su razmatrali stanje u partijskim organizacijama, definisali zadatke i usvojili odluke o teritorijalnih zaduženjima članova izvršnog odbora.

(Beta, 25.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »