Prvi simptom bio je osećaj nedostatka vazduha, a onda je usledio niz tegoba: Lepoj Subotičanki lekari su dali 3 godine života: "čekam da neko umre da bih ja preživela" (foto)

Blic pre 2 sata
Prvi simptom bio je osećaj nedostatka vazduha, a onda je usledio niz tegoba: Lepoj Subotičanki lekari su dali 3 godine…

Amadea Sič (27) još kao dete saznala je da ima neizlečivu bolest - hipertenziju pluća. Do svoje 21. godine imala je već dve transplantacije, ali do sada, svaku prepreku uspela je da savlada, iako prognoze doktora nisu bile najsjajnije. Njena pozitivna energija i vedar duh, pomogle su joj da danas ostvaruje svoje snove, a ova mlada Subotičanka, već je napravila i svoj film.

Amadea je imala samo 17 godina kada je osetila prvi simptom - nedostatak vazduha. U početku je govorila sebi da će proći, da nije ništa strašno, pokušavala da zanemari situaciju. Ipak, kada više nije mogla da dođe do vazduha nakon penjanja na prvi sprat, shvatila je da je njen zdravstveni problem ozbiljan. "Nisam više mogla da trčim kao pre, a imala sam kondicije, s obzirom da sam osim karatea išla i na takmičenja iz atletike. Posumnjala sam da nešto nije u redu,

Atletika »

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »