Svaka druga žena radi kraće u firmi zbog kućnih obaveza! Ekonomski ugao kampanje za neplaćene poslove: Cilj nije da se ponize muškarci"

Blic pre 3 sata
Svaka druga žena radi kraće u firmi zbog kućnih obaveza! Ekonomski ugao kampanje za neplaćene poslove: Cilj nije da se…

Da li većina kućnih obaveza pada na pleća žena i treba li da razbijemo tabue o ovoj temi i podelimo neplaćeni rad? Ovo su pitanja koja se postavljaju povodom Međunarodnog dana nege i podrške, koji je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila 29. oktobra. Ovaj dan će biti obeležen i u Srbiji uz nacionalnu kampanju „Obustavi rad“, a o toj temi govorili su u emisiji "Blic dan" Tatjana Macura, ministarka bez portfelja, i Miša Stojljković, psiholog i autor serijala „Tata, ti si lud“.

Tatjana Macura ističe značaj ove inicijative koju je pokrenula agencija UN Women, napominjući da ovo nije prvi put da se o temi ravnopravne podele kućnih obaveza razgovara u javnosti. „Agencija UN Women je pokrenula ovu inicijativu, odnosno prvi put se obeležava na ovaj način. Ali mi o ovoj temi zaista jako dugo govorimo i ja bih rekla da već polako te naše aktivnosti koje su, ja kažem, dugogodišnje, stvarno ja evo koliko sam u aktivizmu, nema dana da ne govorim na

Povezane vesti »

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »