Извор: Глас Америке архива вести 08.01.2016

"Ел Чапо" поново у затвору

Глас Америке 08.01.2016
Мексичке власти ухапсиле су наркобоса Хоакина “Ел Чапа” Гусмана који је пре седам месеци, кроз тајни тунел, побегао из затвора. Мексички председник Енрике Пења Нијето је Гусманово хапшење објавио кратком поруком на… »

"Мајн Кампф" поново у продаји у Немачкој

Глас Америке 08.01.2016
Ново, проширено, издање дорађене аутобиографске књиге Мајн Кампф, (Моја борба), Адолфа Хитлера, чија су ауторска права крајем године прешла у јавно власништво, изашло је данас у продају. Најновија немачка публикација… »

Пронађено скровиште осумњиченог из Париза?

Глас Америке 08.01.2016
Белгијски тужиоци саопштили су да су можда пронашли стан у Бриселу у којем се крио један од џихадиста осумњичен за терористичке нападе у Паризу. Белгијска полиција саопштила је данас да је током претраге једног стана у… »

Немачка: Идентификован 31 нападач

Глас Америке 08.01.2016
Немачко министарство унутрашњих послова саопштило да је идентификован 31 нападач у низу напада на жене у Келну током дочека Нове године, међу којима су и по један држављанин Србије и САД. 18 идентификованих нападача су… »

Турска: Одбијен напад ИД у Ираку

Глас Америке 08.01.2016
Турски војници, који у северном Ираку обучавају локалне борце, успели су да одбију напад припадника Исламске државе, саопштили су турски званичници. У сукобима у војној бази Башика, у покрајини Ниневех, погинуло је најмање… »

САД: Напад у име Исламске државе

Глас Америке 08.01.2016
Нападач, који је исказао лојалност Исламској држави, пуцао је у полицајца у Филаделфији, саопштили су полицијски званичници. Наоружани мушкарац, који тврди да је исказао верност Исламској држави, пуцао је на полицајца у… »

САД: Повољни извештај о радним местима

Глас Америке 08.01.2016
Према данашњем извештају Секретаријата за рад америчка економија је у децембру прошле године додала 292 хиљаде радних места док је стопа незапослености остала на нивоу од 5 одсто где се налази већ 3 месеца. Број додатих… »

Пропагандни рат против С. Кореје

Глас Америке 08.01.2016
Као одговор на недавни нуклеарни тест Северне Кореје, Јужна Кореја почела је данас агресивно емитовање пропагандних порука против Пјонгјанга преко границе. Емитују се ефектне одабране мешавине свега, од временске прогнозе до… »

Заоштравање сукоба Израелаца и Палестинаца

Глас Америке 08.01.2016
Нема мира на видику између Израелаца и Палестинаца, док насиље у региону ескалира. Лидер Хамаса у Појасу Газе у четвртак је обећао да ће Палестинци да наставе свој устанак све док не постигне своје циљеве. Ситуација на… »

Обама: Супроставите се лобистима

Глас Америке 08.01.2016
Председник Барак Обама позвао је Американце да изврше притисак на Конгрес да пооштри законе о контроли оружја после низа оружаних напада широм земље. Обама је на јучерашњем форуму у граду Ферфекс, у Вирџнији, чуо… »