Извор: Глас Америке архива вести 11.01.2016

НУНС подноси пријаву против Стефановића

Глас Америке 11.01.2016
Независно удружење новинара Србије саопштило је данас да ће поднети кривичну пријаву против министра полиције Србије Небојше Стефановића. Председник Независног удружења новинара Србије Вукашин Обрадовић затражио је… »

Одлазак рок легенде Дејвида Боувија

Глас Америке 11.01.2016
Љубитељи рок музике данас су у жалости због смрти британске супер звезде, Дејвида Боувија, који је преминуо после 18 месеци битке са раком. Дејвид Боуви сматран је једним од великана британског рока, а стекао је обожаваоце не… »

Мексико започео процес изручења "Ел Чапоа"

Глас Америке 11.01.2016
Званичници, међутим, упозоравају да би процес изручења могао да потраје, с обзиром да се очекује да ће Гусманови адвокати улагати жалбе и предузимати друге законске кораке који би омогућили да њихов клијент остане у… »

Тријумф "Повратника" на додели Златних глобуса

Глас Америке 11.01.2016
Повратник (Тхе Ревенант), прича о борби легендарног америчког пионира прве половине 19. Века да преживи у дивљини после напада медведа, освојио је награду за најбољи филм на 73. додели Златних глобуса у недељу. Повратник… »

Гедмин: Путин жели конфронтацију

Глас Америке 11.01.2016
Путин и његов режим нису заинтересовани за партнерство, већ за конфронтацију са Западом, каже Џефри Гедмин, високи сарадник Института за стратешки дијалог Универзитета Џорџтаун. Геостратешке амбиције руског председника… »

Вашингтон чека Обамин последњи говор о стању уније

Глас Америке 11.01.2016
Вашингтон ове недеље ишчекује последњи говор о стању уније председника Обаме. Председник и републиканци у Конгресу разликују се у процени протеклих седам година и сукобљавају у погледу тога шта би Сједињене Државе… »

Брисел: Вера није део мигрантске политике

Глас Америке 11.01.2016
Данас су у Европској комисији реаговали на изјаву словачког премијера Роберта Фица да се муслимани не могу интегрисати у Европи. У реакцији Комисије се каже како вјера није нити ће бити дио европске мингатске политике. Иначе… »

Хуманитарна помоћ стигла у три града у Сирији

Глас Америке 11.01.2016
Конвоји са хуманитарном помоћи – храном, лековима и ћебадима, ушли су у три сиријска града у којима је завладала глад услед опсада од стране било провладиних снага или побуњеника. Портпарол Медјународног црвеног крста… »