Извор: Невсвеек архива вести 11.01.2016

Група избеглица покушала бег из воза у покрету

Невсвеек 11.01.2016
Око двадесет избеглица искочило је јутрос из воза који их је превозио ка Славонском Броду, али су брзом интервенцијом полиције ухваћени и усмерени у транзитни центар. Око двадесет избеглица искочило је јутрос из воза који их је… »

Лопов прогутао златни ланчић: Полиција га натерала да поједе 40 банана

Невсвеек 11.01.2016
Приведени мушкарац је негирао да је отргао ланчић са врата жене у једној улици у Мумбају, али је рендгендски снимак јасно показао да лаже. Пошто испирање желуца није дало никакав резултат, полиција је посегла за необичном… »

Српски фотограф који је сарађивао са Боувијем: Захваљујући њему моје слике су обишле свет

Невсвеек 11.01.2016
"Боуви је за мене као остварење дечачког сна. Од плоча кад сам био мали па до сарадње са њим, све је то скоро нестварно" рекао је Брајан Рашић и додао да се "звездани човек вратио тамо одакле је и дошао, звездама"… »

Негујте браду и носите ланчић са крстом: Објављен приручник за нове милитанте на Западу

Невсвеек 11.01.2016
Приручник на енглеском језику има 58 страна и може се пронаћи на интернету, а у њему се налазе упутства потенцијалним борцима ИД како да буду неупадљиви тајним службама западних земаља. Милитанти који се боре на страни тзв… »

Шон Пен: Немам шта да кријем, није ми жао због интервјуа са Ел Чапом

Невсвеек 11.01.2016
Пен није директно одговорио на питања да ли је у реду што је своју причу дао Гусману на ауторизацију пре него што је објави и да ли је предузео одговарајуће безбедносне мере да заштити свој извор. Глимац Шон Пен изјавио је… »

Хиљаде људи на улицама Лајпцига: Протести против избеглица и Меркелове потресају Немачку (ФОТО)

Невсвеек 11.01.2016
Протест је одржан после открића да је у новогодишњој ноћи дошло до више сексуалних напада, силовања и пљачкања жена у неколико већих немачких градова, при чему су починиоци били углавном мушкарци из северне… »

Протест Новинари не клече одржан у 12 градова: Гашић је и даље министар, то вређа професију (ФОТО)

Невсвеек 11.01.2016
Повереник Независног удружења новинара (НУНС) за Шабац Драган Ераковић рекао је да је Гашићев останак на месту министра није само увреда за новинаре и за професију, већ и за све градјане Србије. Протест " Новинари не клече… »

Русија одбацила оптужбе: Не изводимо операције против цивила

Невсвеек 11.01.2016
Опозициона Сиријска опсерваторија за људска права, НВО са седиштем у Лондону, саопштила је раније данас да је у руском нападу у покрајини Алепо погинуло најмање 12 деце и троје одраслих. је данас одбацила оптужбе сиријске… »

Сирија: Хуманитарна помоћ стигла у Мадају након што је више од 20 људи умрло од глади

Невсвеек 11.01.2016
Камиони Црвеног крста и Црвеног полумесеца с храном и лековима уšшли су у пратњи возила УН-а у Мадају код либанске границе, како је и договорено измеду зараћених страна. Хуманитарни конвој стигао је данас у опкољени сиријски… »

Црн дан за Ирак: Исламска држава преузела одговорност за низ бомбашких напада

Невсвеек 11.01.2016
Исламска држава је данас извела низ напада у Ираку. Погинуо је велики број људи, а захваљујући брзој реакцији ирачких снага спречен је већи број жртава. преузела је одговорност за експлозију бомбе подметнуте у аутомобил… »