Извор: Где инвестирати архива вести 20.07.2016

ЕУ: Строжији циљеви за смањење емисије гасова

Где инвестирати 20.07.2016
Данас је Европска унија предложила нове националне циљеве за драстично смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште до 2030. године како би испунила обећање са климатског самита у Паризу. Највећи терет нових планова… »

Грчка уплатила ЕЦБ-у део дуга

Где инвестирати 20.07.2016
Грчка је данас Европској централној банци на име дуга уплатила рату од 2,3 милијарде евра, извештава агенција АФП. Рата дуга, која представља једну од највећих грчких дужничких обавеза у овој години, плаћена је… »

Откривени нови детаљи варања Волксвагена

Где инвестирати 20.07.2016
Још пре 1999. године је Волксваген, немачки ауто-гигант, почео своју превару на дизел моторима. Како наводе регулаторне власти Њујорка, варање је почело са шест одвојених уређаја за лажирање. Осам Волксвагенових… »

Монтенегро аирлинес закупио авион Аир Сербиа

Где инвестирати 20.07.2016
Авио-компанија Монтенегро аирлинес узела је у краткорочни закуп један од авиона компаније Аир Сербиа, преносе подгоричке Вијести. Како пише лист, у закуп са посадом узет је један од старих “боинга Б 737-300“ који су… »

Лука Београд поново тражи купце

Где инвестирати 20.07.2016
Милан Беко поново је огласио продају Луке Београд. На продају су 22 објекта Луке Београд и још пет објеката фирме Нова Лука укупне вредности око 7,6 милиона евра. Продаја је, како је наведено, оглашена у складу са одредбама… »

ЕУ покренула поступак против Кине због извозних ограничења

Где инвестирати 20.07.2016
Европска унија је покренула нови судски спор пред Светском трговинском организацијом (СТО) против Кине због царина и квота које примењује на извоз 11 кључних метала и сировина, придруживши се тако САД-у,које су тужиле Пекинг… »

Монсанто: Одбијена и друга Баиерова понуда за преузимање

Где инвестирати 20.07.2016
Амерички прехрамбено-пољопривредни гигант Монсанто, одбацио је данас другу, појачану понуду немачког производјача лекова и хемикалија Баиера за преузимање. Баиер је прошле недеље повећао своју понуду за преузимање… »

Брексит пореметио планове Визз Аир-а у Британији

Где инвестирати 20.07.2016
Нискотарифна авио-компанија Визз Аир је због Брексита и пада вредности фунте преполовила план проширења пословања у Британији, саопштава компанија. “План за повећање капацитета у Британији у другој половини године је… »

Фацебоок: Мессенгер користи више од милијарду корисника

Где инвестирати 20.07.2016
Америчка друштвена мрежа Фацебоок је саопштила данас да је број корисника њене апликације за дописивање Мессенгер премашио милијарду. “У оквиру овог путовања до једне милијарде корисника, фокусирали смо се на креирање… »

Нови Сад добија Научно-технолошки парк вредан 13 милиона евра

Где инвестирати 20.07.2016
Војводина и Србија требало би ускоро да добију једну од највећих и најзначајнијих институција за едукацију и развој високих технологија Научно-технолошки парк (НТП), изјавио је декан Факултета техничких наука Нови Сад, Раде… »