Извор: Нова економија архива вести 20.07.2016

Викиликс објавио први део докумената о Турској

Нова економија 20.07.2016
Викиликс је, упркос масовним сајбер нападима, објавио један део од скоро 300.000 имејлова и на хиљаде фајлова владујуће странке у Турској. Викиликс је пре два дана најавио да планира објаву докумената о структурама политичке… »

САД Турској: Документа о Гулену нису захтев за изручење

Нова економија 20.07.2016
Документа која је Турска послала о Фетулаху Гулену, оптуженог у Анкари за умешаност у покушај пуча, власти САД не могу сматрати захтевом за његово изручење. САД анализирају документа која је Турска послала о Гулену, али… »

И у 'Геоксу' у Врању радницима саветују да носе пелене

Нова економија 20.07.2016
Након што су локални медији објавили исповест Гордане Крстић, која је због "ненормалних услова за рад" напустила посао у Фабрици обуће Геокс у Врању, почело је да се одмотава још једно клупко мобинга страних послодаваца у… »

Мицрософт после тешке године опет у профиту

Нова економија 20.07.2016
Америчка технолошка компанија Мицрософт је остварила добит од 3,1 милијарди долара у кварталу који је управо завршен. Мицрософт је тако изненађујуће ушао поново у позитивну зону након године огромних трошкова због отписа… »

'Перутнина Птуј': Радници су пристали на полиграф да би се видело ко је крао месо

Нова економија 20.07.2016
Компанија Перутнина Птуј Топико из Бачке Тополе потврдила је да је спровела полиграфско испитивање радника, како наводе, у циљу заштите потрошача. Перутнина Птуј Топико огласила се саопштењем у којем наводи да је у сврху… »

Фолксваген варао још од деведесетих?

Нова економија 20.07.2016
Немачки ауто-гигант Фолксваген своју превару на дизел моторима почео је још пре 1999. године. Како наводе регулаторне власти Њујорка, варање је почело са шест одвојених уређаја за лажирање. Осам Фолксвагенових инжењера… »

Министарство и агенције: Нема разлога да се Србима забрани летовање у Турској

Нова економија 20.07.2016
Представници туристичких агенција и Министарства трговине и туризма Србије сагласили су се на данашњем састанку да нема разлога да се српским туристима забрани одлазак на летовање у Турску, изјавио је потпредседник Управног… »

Србија плаћа пенале ако не повуче 800 милиона долара руског кредита

Нова економија 20.07.2016
Србија ће платити пенале ако до краја 2017. године не повуче свих 800 милиона долара руског кредита за железнице, пише Политика наводећи да ће по уговору у том случају српска страна морати Русији да уплаћује провизију од… »

ВЕЛИКА ПРЕВАРА: Стечај фиктиван, профит стваран

Нова економија 20.07.2016
Један од већих проблема који утичу на стање у коме се српска економија налази, јесте фиктивни или намерни стечај. Укратко – оснује се фирма, нагомилају дугови, прогласи банкрот, а кратких рукава остане и држава која не… »

Лука Београд продаје имовину за 7,6 милиона евра

Нова економија 20.07.2016
Лука Београд ад огласила је продају имовине путем јавног прикупљања понуда. Понуђени су објекти у општини Палилула. Укупна вредност имовине је 7,6 милиона евра. Највреднији је магацин прехрамбених производа по цени од 2,3… »