Извор: Блиц/Култура архива вести 17.09.2016

Твист! Рејв! Рокенрол! Зашто је Београд већ пола века престоница доброг провода

Блиц 17.09.2016
Прича о ноћном животу Београда почиње раних шездесетих на простору ушушканом између зидина калемегданске тврђаве. Иако је кроз деценије имала успоне и падове, тренутно исписује цртицу на, до недавно, потпуно напуштеном… »

Бити или не бити небојше глоговца: Борити се против неправде, ил’ повити кичму

Блиц 17.09.2016
Све је данас лако доступно, отворено, а људи и даље дозвољавају да буду јахани, каже глумац који тумачи насловну улогу у представи „Хамлет“ В. Шекспира, Југословенског драмског позоришта. Представу прати огромно… »

„Добра жена“ Мирјане Карановић одушевила лесковачку публику

Блиц 17.09.2016
Филм „Добра жена“, редитељски првенац глумице Мирјане Карановић, напунио је синоћ салу Народног позоришта у Лесковцу и публику дигао на ноге, која је аплаузима дочекала и испратила обраћање и поклон диве српског… »

Опроштајни концерт бенда Ребел Стар у београдском Електропиониру

Блиц 17.09.2016
Концертом у Електропиониру у суботу, 1. октобра, у 21 час интернационални рокенрол бенд, Ребел Стар, предвођен Миланом Главашким, опростиће се од београдске публике. Након десет година и четири албума Ребел Стар је одлучио… »

"Блиц" на проби представе "Прометејев пут": Наоружани шекспиролог у борби против система

Блиц 17.09.2016
Представа “Прометејев пут” по тексту Дејана Дуковског, у режији Милана Нешковића биће премијерно изведена 21. септембра (21) у београдском “Дорћол Платзу”. Реч је о необичној представи каква жанровски и стилски… »

Десет година галерије Траг: "Пупинизација" за јубиларни рођендан

Блиц 17.09.2016
Галерија Траг обележиће данас десет година рада програмом посвећеним Михајлу Пупину. У оквиру циклуса Српски великани најпре ће бити емитован филм "Михајло Пупин - од физичке до дохувне реалности". О интерактивној изложби… »

Кабаре Балкан: Изложба позоришних и филмских плаката по драмама Дејана Дуковског

Блиц 16.09.2016
У недељу 18.септембра у 20 сати на Дорћол Платз-у (Добрачина 59б), биће отворена изложба позоришних и филмских плаката по драмама славног писца Дејана Дуковског „Кабаре Балкан“. Писац Дејан Дуковски је позоришној и… »

Млади нишки композитор освојио награду на фестивалу у Америци

Блиц 16.09.2016
Композитор и пијаниста Стефан Сретић(23) из Ниша награђен је за најбољу оригиналну музику у филму „ Откуцаји тишине“ на “Моонданце” америчком филмском фестивалу у Колораду. Стефан је добио признање “Атлантис… »