Извор: Југ пресс архива вести 23.09.2016

Секиром претио пасторку

Југ пресс 23.09.2016
ВРАЊЕ Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању, по налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва из овог града, донели су решење о задржавању до 48 сати Н.П. (1962) из Врања, због постојања основа… »

Крећу геотермална истраживања у Врањској Бањи

Југ пресс 23.09.2016
ВРАЊЕ-ВРАЊСКА БАЊА Чланови Градског већа у Врању дали су сагласност на Меморандум о сарадњи између ЈП „Управа Бање“ и кинеске компаније „Бетец Ресоурцес“, која се бави истраживањем обновљивих и геотермалних… »

Деведесет година листа “Власина”

Југ пресс 23.09.2016
ВЛАСОТИНЦЕ У Власотинцу је синоћ отворена изложба поводом 90 година од појаве листа “Власина”. Изложба је организована у Завичајном музеју који је смештен у старој турској кули из 18. Века који је синоћ поново отворен за… »

Продати „Расадници“ у Врањској Бањи

Југ пресс 23.09.2016
ВРАЊЕ , ВРАЊСКА БАЊА После дужег времена предузеће „Расадници“ у Врањској Бањи добило је новог власника. За 35 милиона динара ово бањско предузеће купила је фирма „Хлеб и кифла“, која је позната по ланцу пекара у… »

Зашто се мењају програми пословања Дирекције и Пијаце?

Југ пресс 23.09.2016
ЛЕСКОВАЦ На трећој седници Скупштине града усвојене су измене и допуне програма пословања два јавна предузећа, Дирекције за урбанизам и изградњу и „Пијаце“. До измена програма Дирекције дошло је због усаглашавања са… »

Новинарска и медијска удружења забринута због најаве редефинисања улоге државе у медијској сфери

Југ пресс 23.09.2016
БЕОГРАД-НОВИ САД-КРАГУЈЕВАЦ Новинарска и медијска удружења (Независно удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине, Асоцијација независних електронских медија, Асоцијација локалних и независних медија Локал… »

Делегације из Бујановца и Прешева код председника Скупштине Косова

Југ пресс 23.09.2016
ПРИШТИНА-БУЈАНОВАЦ Делегација општине Бујановац, коју чине председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслиу и председник општине Бујановац Шаип Камбери , разговарали су данас у Приштини са председником Скупстине Косова… »

СРЦ „Дубочица“ – место за партијско запошљавање ?

Југ пресс 23.09.2016
ЛЕСКОВАЦ Одлуком одборника Скупштине града Лесковца СРЦ „Дубочица“ је из предузећа прерастао у установу. Миодраг Рајковић, в. д. директора, образложио је да је реч о усаглашавању са Законом о буџетском систему, на… »

Ко се (не)брине о младима?

Југ пресс 23.09.2016
ЛЕСКОВАЦ Лаокални акциони план за младе, који је на крају ипак усвојен већином гласова, био је предмет дуже дискусије у преподневном заседању другог дана рада треће седнице Скупштине града Лесковца. Шефица одборничке групе… »

НДНВ: Настављају се политичке чистке на РТВ-у

Југ пресс 23.09.2016
НОВИ САД Независно друштво новинара Војводине упозорава јавност да су на РТВ-у настављене политичке чистке и да се програм и даље уподобљава захтевима Српске напредне странке и њених коалиционих партнера. Са РТВ-а су… »