Извор: Глас Америке архива вести 29.09.2016

Конгрес поништио Обамин вето

Глас Америке 29.09.2016
Амерички Конгрес је гласао да преиначи вето председника Обаме на законски предлог којим би се омогућило подношење приватних судских тужби против Саудијске Арабије због терористичких напада 11. септембра 2001. Током… »

Дачић: Обновити дијалог у БиХ

Глас Америке 29.09.2016
Шеф српске дипломатије Ивица Дачић говорио је данас пред члановима спољнополитичког одбора Скупштине Србије - на првом месту тема је била ситуција у региону, а пре свега референдум у БИХ и питање даљег развоја ситуације у… »

Железничка несрећа близу Њујорка, више од 100 повређених

Глас Америке 29.09.2016
Најмање једна особа је страдала а више од стотину људи је повредјено када је путнички воз улетео на перон прометне железничке станице у Хобокену у Њу Џерсију, десетак километара од града Њујорка. Гувернер Њу Џерсија… »

Кери: САД "на ивици" прекида преговора са Русијом

Глас Америке 29.09.2016
Амерички државни секретар Џон Кери изјавио је да су Сједињене Државе близу доношења одлуке о суспендовању разговора са Русијом о Сирији због тога што Москва наставља ваздушне нападе на град Алепо. Неколико сати пошто… »

Амнести: Мадјарска прекршила медјународно право

Глас Америке 29.09.2016
Мадјарска је у свом третману избеглица и азиланата прекршила медјународно право, наводи група за заштиту људских права Амнести Интернешенел. Будимпешта демантује да је прекршила било какве правне одредбе. Оптужба је изнета… »

Трамп у Њу Хемпширу, Клинтон у Ајови

Глас Америке 29.09.2016
Доналд Трамп и Хилари Клинтон данас воде кампању у државама у којима је свако од њих однео своју прву победу у процесу примарних избора. Трамп има предизборни скуп у Њу Хемпширу а Клинтон говори у Ајови, државама које су… »

Нови гаф либертаријанског кандидата

Глас Америке 29.09.2016
Либертаријански председнички кандидат Гери Џонсон други пут је показао недовољно познавање светских прилика када није успео да именује ниједног актуелног лидера неке стране земље. У телевизијском интервјуу који је водјен у… »