Извор: СЕЕбиз архива вести 23.01.2017

Харадинај ће бити изручен Специјалном суду за злочине ОВК?

СЕЕбиз 23.01.2017
БЕОГРАД - Све се гласније чује да би Рамуш Харадинај из Француске могао да буде изручен Специјалном суду за злочине ОВК, пише Деутсцхе Велле. Руководилац српског Тужилаштва за ратне злочине Милан Петровић је за ДВ… »

Стефановић: Замена регистарских таблица се одлаже за две године

СЕЕбиз 23.01.2017
БЕОГРАД - Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је Министарство унутрашњих послова, у сарадњи са Заводом за израду новчаница и кованог новца, донело одлуку да се… »

Пак: Николић не уцењује Вучића око кандидатуре

СЕЕбиз 23.01.2017
БЕОГРАД - Саветница председника Србије Станислава Пак негирала је наводе по којима Томислав Николић уцењује премијера Александра Вучића око председничке кандидатуре. Говорећи за издања листа "Данас" од понедељка… »

ЕПС потписао прескуп споразум о очитавању потрошње струје

СЕЕбиз 23.01.2017
БЕОГРАД - Електропривреда Србије склопила је споразум за очитавање потрошене струје по цени која је најмање два пута већа од средње вредности досадашњих цена, показује ново истраживање БИРН-а. Према писању БИРН-а, после… »

Београдска берза: Комерцијална банка у фокусу, индекси пали

СЕЕбиз 23.01.2017
БЕОГРАД - Почетак трговачке седмице обележила је невелика промена берзанских индекса уз укупан промет од 23,4 милиона РСД (0,2 милиона ЕУР). Индекс најликвиднијих акција, БЕЛЕКС15, незнатно је ослабио на 700,9 поена. Највећа… »

Хрватски јавни дуг пао трећи квартал заредом на годишњој разини

СЕЕбиз 23.01.2017
ЗАГРЕБ - Јавни дуг Хрватске износио је на крају рујна прошле године 289,1 милијарду куна, што је 1,2 милијарде мање него крајем рујна 2015., па је удио дуга у бруто домаћем производу (БДП) износио 84,9 посто, показују у… »

ЕБРД тражи конзултанта за боље управљање хрватским државним подузећима

СЕЕбиз 23.01.2017
ЗАГРЕБ - Еуропска банка за обнову и развој (ЕБРД) објавила је позив за исказивање интереса за пружање конзултантских услуга хрватском Министарству државне имовине и Центру за продају и реструктурирање (ЦЕРП) за учинковитије… »

Већина фондова расла седми тједан узастопно

СЕЕбиз 23.01.2017
ЗАГРЕБ - И седми узастопни тједан међу 79 отворених инвестицијских фондова превладали су добитници. Тједан је порастом вриједности закључило 39 фондова, пало их је 38, а два фонда су забиљежила тједан без промјене… »

У Бродосплиту поринут мини крузер вриједан више од милијун еура

СЕЕбиз 23.01.2017
СПЛИТ - У Бродограђевној индустрији Сплит у понедјељак је у море положен мини крузер за наутички туризам изграђен за домаћу твртку Младин Пунта у власништву обитељи Младин из Јесеница, а како се неслужбено дознаје… »

Бундесбанк упозорио на могуће снажно убрзање инфлације у Њемачкој

СЕЕбиз 23.01.2017
БЕРЛИН - Инфлација у Њемачкој могла би у сијечњу досегнути два посто, подупрта вишим цијенама енергије, упозорила је у понедјељак њемачка средишња банка, појачавајући притисак на Еуропску средишњу банку (ЕЦБ) да… »