Извор: Данас/Друштво архива вести 26.01.2017

Весна Илић Прелић опет на челу Уставног суда

Данас 25.01.2017
Суткиња Весна Илић Прелић, изабрана је на данашњој седници Уставног суда Србије за председника. Она ће се на том месту налазити све до 2020. године. Иначе, Илић Прелић је и у претходне три године била на челу највишег… »

Србија примљена у Еуротрансплант, лакше до трансплантације

Данас 25.01.2017
Србија је примљена у организацију Евротрансплант, одлучио је једногласно Борд Евротранспланта, што значи да ће грађанима, којима је потребна трансплантација, бити доступнији органи. Министар здравља Србије Златибор Лончар… »

Обавеза о возилима стара осам година

Данас 26.01.2017
Министарство одбране Србије саопштило је данас да је увођење возила у војну евиденцију обавеза према закону који се у правном систему Србије примењује од 5. новембра 2009. године како би се ефикасније обезбедило функционисање… »

Лончар недостојан за министра

Данас 26.01.2017
* Миленовић:Нераскидиве везе организованог криминала и власти због нерада тужилаштва * Бакић: Једино питање је колико је дубока веза између политике и криминала * Пешић: Крајње је време да се отвори истрага. Фотографија… »

Изопштили црногорски језик

Данас 26.01.2017
Црногорска партија саопштила је данас да је општина Мали Иђош расписала конкурс за доделу средстава за финансирање удружења и конкурс за доделу средстава за финансирање програма из области културе у 2017. години, да су… »

Министарство потврдило птичји грип

Данас 26.01.2017
Министарство пољопривреде потврдило је за Данас појаву болести птичјег грипа код угинулих лабудова у Зрењанину и на подручју средњег Баната, код Ботоша. У центру Зрењанина, на градском језеру пронађен је један угинули… »

НУНС и НДНВ: Некоректан однос Вучића према Н1

Данас 26.01.2017
Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) данас у саопштењу "најоштрије протестују због веома некоректног односа премијера Александра Вучића према телевизији Н1". У… »

СНС: Оставке у Врбасу и Оџацима

Данас 26.01.2017
Председник општине Врбас Милан Глушац и председник општине Оџаци Душан Маријан поднели су данас оставке, а главни разлог је уштеда у буџету која ће се добити спајањем локалних и председничких избора, саопштила је… »

Кубуровић: Успешно са УСАИД

Данас 26.01.2017
Министарка правде Нела Кубуровић разговарала је данас са директорком УСАИД у Србији Азом Ел-Абд о наставку сарадње и новим заједничким пројектима, уз сагласност да је досадашња сарадња била веома успешна и да је најбољи… »

Веља Вељи очи не вади

Данас 26.01.2017
Све је урађено по систему: врана врани очи не вади све док врану не заврну за позицију директора јавног предузећа. Ми смо повезали нека лица са неким просторима, нека лица са неким предметима, нека лица смо повезали са другим… »