Извор: Вечерње новости/Свет архива вести 10.02.2017

Апелациони суд одбио да врати Трампову забрану

Вечерње новости 10.02.2017
Апелациони суд одбио је данас да врати на снагу уредбу председника Доналда Трампа о забрани уласка у САД за држављане седам претежно муслиманских земаља. Апелациони суд одбио је данас да врати на снагу уредбу председника… »

Иранци прослављају годишњицу револуције масовним окупљањима

Вечерње новости 10.02.2017
Масовним окупљањима у градовима широм Ирана почеле су прославе поводом 38. годишњице Исламске револуције. Масовним окупљањима у градовима широм Ирана почеле су прославе поводом 38. годишњице Исламске револуције… »

Асад: Међу сиријским избеглицама има терориста

Вечерње новости 10.02.2017
Председник Сирије Башар ел Асад изјавио је данас да међу милионима сиријских избеглица на Западу дефинитивно има терориста. Председник Сирије Башар ел Асад изјавио је данас да међу милионима сиријских избеглица на Западу… »

Ердоган одобрио уставну реформу

Вечерње новости 10.02.2017
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган одобрио је данас одржавање националног референдума о уставним реформама која ће омогућити председнику већа овлашћења. АНКАРА - Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган одобрио је… »

Могеринијева тражи од САД да се не мешају у политику ЕУ

Вечерње новости 10.02.2017
Шефица европске дипломатије Федерика Могерини упозорила је администрацију америчког председника да се не меша у политику ЕУ после изјава председника Доналда Трампа о Брегзиту. Шефица европске дипломатије Федерика Могерини… »

Спречен терористички напад у Паризу Заплењен експлозив, међу четворо ухапшених и девојчица

Вечерње новости 10.02.2017
Француске антитерористичке снаге данас су ухапсиле четири особе, међу којима и шеснаестогодишњу девојчицу и откриле кућну лабораторију за производњу бомби, саопштила је канцеларија тужилаштва Париза. Француске… »

У Словенији први сусрет Путина и Трампа?

Вечерње новости 10.02.2017
Словеначки председник у Москви у "посредничкој" улози уговара сусрет лидера двеју светских сила. "Политико": Амбициозни Пахор своју малу алпску државу води ка све значајнијој улози. ЛИДЕР државе из које је потекла прва дама… »

Орбан оптужио Џорџа Сороса за тајни утицај

Вечерње новости 10.02.2017
Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас да групе које финансира амерички милијардер Џорџ Сорос покушавају тајно да утичу на политику у Мађарској. Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас да групе које… »

Пронађен кокаин вредан 60 милиона евра

Вечерње новости 10.02.2017
Око 360 килограма кокаина, вредности од скоро 60 милиона евра на црном тржишту, пронађено је на две плаже на истоку Енглеске, саопштила је данас британска Агенције против криминала. Око 360 килограма кокаина, вредности од… »

Малолетни вандали осуђени на читање књига о расизму и антисемитизму

Вечерње новости 10.02.2017
Књиге које ће дечаци морати да прочитају говоре о расизму, равноправности међу половима, религији и рату. Суд у Вирџинији пресудио је да тинејџери који су ишарали зграду афричко-америчке школе расистичким… »