Извор: Слободна Европа архива вести 23.02.2017

Шешељ о захтеву Хашког тужилаштва: Не интересује ме, не враћам се

Слободна Европа 23.02.2017
Реагујући на поновљени захтев Тужилашта Хашког суда да му се поништи ослобађајућа пресуда Војислав Шешељ је поручио да га не интерсује и да се не враћа у Хаг. "Они то раде како би дестимулисали и одвратили грађане… »

Атина: Колапс градског превоза због штрајка

Слободна Европа 23.02.2017
У Атини је данас почео двадесетчетворочасовни штрајк радника запослених у градском предузећу за шински саобраћај који траже укидање измена закона који би по њиховом мишљењу отворио врата приватизацији компаније… »

Србија: Аутобус са војницима слетео с пута, 14 повређених

Слободна Европа 23.02.2017
Из за сада непознатих разлога, аутобус који је превозио на посао 28 припадника Четврте бригаде Копнене војске на релацији Ниш–Врање, слетео је с пута код Владичиног Хана. Повређено је 14 особа, од којих једна теже. Нема… »

Војска заузела аеродром у Мосулу

Слободна Европа 23.02.2017
Ирачке снаге безбједности заузеле су главни аеродром у Мосулу и оближњу војну базу, јавила је државна телевизија. "Снаге за брза дејства, савезна полиција и антитерористичке јединице упале су у аеродром и оближњу базу… »

Заев се нада да ће СДС Македоније почетком марта формирати владу

Слободна Европа 23.02.2017
Предсједник опозиционог Социјалдемократског савеза Македоније Зоран Заев, боравећи у четвртак у посјети Социјалдемократској партији Босне и Херцеговине у Сарајеву је изјавио како се нада да ће процес који је започет у… »

Воде државу, а не умеју Аеродром у Београду

Слободна Европа 23.02.2017
Концесија за Аеродром Београд на 25 година већ је расписана, иако је и сам премијер Александар Вучић то предузеће истицао као оно које више даје него што „једе“. Шеф српске владе је рекао да Аеродром Београд има… »

Црна Гора и Русија: Никад горе од Информбироа

Слободна Европа 23.02.2017
Размјена оштро интонираних саопштења министарстава спољних послова Русије и Црне Горе, у чијем фокусу је питање – да ли се Русија континуирано и упорно мијеша у унутрашње политичке прилике у Црној Гори, показују да се… »

Келли у Мексику: Неће бити масовних депортација

Слободна Европа 23.02.2017
Секретар за Домовинску сигурност САД, генерал Јохн Келли који је у посјети Мексику заједно са америчким државним секретаром Рексом Тиллерсоном изјавио је да "неће бити масовних депортација" из САД као ни употребе војске за… »

Бивши притвореник Гванатанама: Живот у Србији ми је гори од затвора

Слободна Европа 23.02.2017
Крши ли Србија људска права бивших притвореника затвора Гвантанамо и ко је задужен за процес њихове ресоцијализације? Ово питање актуелизовано је пошто је амерички Национални јавни радио објавио екслузивни разговор са… »

Либија: Тринаесторо миграната се угушило у контејнеру камиона

Слободна Европа 23.02.2017
Либијски Црвени крст данас је саопштио да се 13 миграната угушило у контејнеру камиона који их је превозио према плажи на западу Либије, преноси АП. Мигранти су намеравали да пређу Средоземно море како би стигли до Европе.… »