Извор: Слободна Европа архива вести 23.02.2017

Фицо: Ванредни самит Вишеградске групе о шкарт храни за нове чланице ЕУ

Слободна Европа 23.02.2017
Словачки премијер Роберт Фицо најавио је у четвртак у Братислави да ће Вишеградска група на ванредном самиту наредне седмице у Пољској затражити од Европске уније да спријечи неприхватљиву праксу да се у "постомунистичке… »

Још два турска војника затражила азил у Грчкој

Слободна Европа 23.02.2017
Грчка полиција саопштила је у четвртак да су још два турска војника која су ухапшена послије тајног преласка у Грчку затражила азил у тој земљи. Полиција је навела да су се два официра предала грчким властима у… »

Дечацима мигрантима у Београду нуде новац за секс

Слободна Европа 23.02.2017
Педагошкиња Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила Јована Винчић изјавила је у Суботици да поједини мушкарци у Београду нуде новац малолетним дечацима мигрантима за сексуалне услуге. Јелена Винчић је агенцији Бета… »

Алијанса: О чланству одлучују Црна Гора и НАТО

Слободна Европа 23.02.2017
Након изјаве званичне Русије која негира умијешаност у унутрашња питања Црне Горе, из НАТО савеза су за ТВЦГ оцијенили да о чланству Црне Горе у Алијанси треба да одлучују те двије стране, без мијешања треће. Алијанса… »

Сиријски побуњеници преузели Ал Баб из руку ИДИЛ-а

Слободна Европа 23.02.2017
Сиријске побуњеничке снаге које подржава Турска преузеле су готово у потпуности град Ал Баб од милитаната екстемистичке групе "Исламска држава" (ИДИЛ), навели су турски заничници. Турски министар одбране, Фикри Исик је у… »

Хрватска: Интернетски портали као полуга говора мржње

Слободна Европа 23.02.2017
На трибини о расту десног екстремизма у Хрватској одржаној у Берлину, један посјетитељ који се представио као Хрват који дуго живи у Њемачкој вербално је напао говорнике и пријетио им. Десни портали у Хрватској данима прије… »

Протести у Паризу: Полиција сузавцем на средњошколце

Слободна Европа 23.02.2017
Полиција је употријебила сузавац на ученике у Паризу који су блокирали 16 средњих школа у знак протеста који трају већ данима, због тога што су полицајци, како се сумња, силовали једног тамнопутог младића. Демонстрације у… »

Тхаçи разговарао са Бошњачким националним саветом из Санџака

Слободна Европа 23.02.2017
Председник Републике Косова, Хасхим Тхаçи, дочекао је у четвртак на састанку делегацију Бошњачког националног савета из Санџака, које је предводио Сулејман Угљанин. Председник Тхаçи је упознат са позицијом бошњачке… »

Руски опозиционари упозорени у вези марша за Њемцова

Слободна Европа 23.02.2017
Водећи организатор предстојећег марша комеморације у част убијеног критичара политике Кремља и некадашњег замјеника премијера Русије, Бориса Њемцова, који је убијен у ноћи 27. фебруара 2015., у центру Москве, добио је… »

Преговори док Сирија нестаје

Слободна Европа 23.02.2017
Почиње нови круг сиријских мировних преговора након десетомјесечне паузе, али врло вјеројатно на површину ће избити позната неслагања, успркос промјенама у војном и политичком погледу. Од пропалих разговора 2016. сиријски… »