Извор: Слободна Европа архива вести 23.02.2017

Због штрајка особља Алиталие отказани летови

Слободна Европа 23.02.2017
Особље италијанске авиокомпаније "Алиталиа" у четвртак штрајкује због пропасти преговора са управом и непостојања плана за обнову пословања те компаније-губиташа. Пилоти, кабинско и земаљско особље напустиће своја радна… »

Ужички путари блокирали магистралу

Слободна Европа 23.02.2017
Радници грађевинског предузећа „Путеви Ужице“ блокирали су данас на кратко магистрални пут Ужице - Златибор у месту Сурдук, захтевајући тако исплату зарада и осталих примања која им се дугују. У блокади је учествовало… »

Питање демаркације дели политички сцену на Косову

Слободна Европа 23.02.2017
Аутори Амра Зејнели и Беким Бислими На Косову очекују да ће се споразум о демаркацији са Црном Гором по други пут наћи пред Скупштином Косова почетком марта месеца, након што је Државна комисија стручњака за мерење… »

Весељи: Састанак са Трампом служи интересима грађана Косова

Слободна Европа 23.02.2017
Председник Скупштине Косова Кадри Весељи изјавио је данас да његов састанак са председником Сједињених Америчких Држава Доналдом Трампом служи интересима грађана и самог Косова. Косовска јавност јуче је сазнала о овом… »

Позване штедише банака бивше СФРЈ да пријаве потраживања

Слободна Европа 23.02.2017
Министарство финансија Србије позвало је данас штедише банака који су до 27. априла 1992. године имали девизну штедњу у банкама на територији бивше СФРЈ да пријаве своја потраживања. Позвали су држављане бивших република… »

Бразилски шеф дипломатије поднио оставку

Слободна Европа 23.02.2017
Бразилски министар вањских послова Јосе Серра поднио је оставку позивајући се на здравствене проблеме, задајући нови ударац администрацији предсједника Мицхела Темера. Серра (74), изјавио је да су му здравствени проблеми… »

Турски министар: Не одустајемо од изручења Гулена, али прихватамо и депортацију

Слободна Европа 23.02.2017
Турски министар правде Бекир Боздаг упутио је писмо америчком колеги Јефферсону Сессионсу о захтјеву Анкаре за изручење муслиманског имама Фетхуллаха Гулена, кога Анкара сматра одговорним за неуспјели државни удар прошле… »

У Женеви наставак мировних преговора о Сирији

Слободна Европа 23.02.2017
Мировни преговори сиријске владе и опозиције под окриљем УН биће настављени данас у Женеви у покушају да се заустави вишегодишњи рат у Сирији у којем је страдало више од 310.000 људи. Специјални изасланик УН за Сирију… »

Пакистан: У експлозији у Лахору погинуло шест особа

Слободна Европа 23.02.2017
У експлозији у Лахору погинуло је шест особа, а рањено је најмање 15, саопштили су данас званичници Пакистана. Узрок експлозије у скупом ресторану још увек није познат, рекао је министар правде Рана Санаула. Овај инцидент је… »

Без меденог месеца Русије и САД

Слободна Европа 23.02.2017
Наде у медени месец у односима Русије и САД након што је Доналд Трамп (Трумп) постао председник распршиле су се пре него што је и почео. Уосталом, и ресетовање односа са Москвом које је најавио Барак (Барацк) Обама одмах… »