Извор: Телеграф архива вести 23.02.2017

Дачић: Очекујемо убрзање приступа Европској унији

Телеграф 23.02.2017
Дачић и Данијелсон су потврдили у разговору да је будућност Србије у Европској унији и да реформски процес и активности које Влада Србије спроводи, иду у добром правцу. Први потпредседник Владе Србије и министар спољних… »

Марковић тражи парламентарне изборе: Очекујем да ће Дачић подржати мој предлог

Телеграф 23.02.2017
Лидер Јединствене Србије предложио је данас премијеру Александру Вучићу да се у Србији, заједно са председничким, распишу и парламентарни избори. Председник Јединствене Србије Драган Марковић – Палма, предложио је данас… »

Погледајте како ће изгледати моћни школски аутобуси за децу Београда (фото)

Телеграф 23.02.2017
Престоница први пут у историји добија аутобусе за ђаке. Има ће их 12. Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас у ЈКП ГСП „Београд” потписивању уговора о набавци 12 нових аутобуса за превоз школске деце… »

Овако Гоогле слави проналазак нових планета које личе на Земљу

Телеграф 23.02.2017
Мишел Гилон и његов тим са Универзитета у Лижу, помоћу телескопа "Спицер" открили су седам „земљоликих" планета око патуљасте звезде у систему "Трапист 1", удаљеном "само" 40 светлосних година. Највећи интернет… »

Хрватски екстремисти желе да "спасу Ријеку" од Срба: Ведрана Рудан нокаутирала "напаљену хрвојад" (ФОТО) (видео)

Телеграф 23.02.2017
Неумесан текст на једном хрватском порталу је, наиме, проглас Иницијативе академских грађана "Спасимо Ријеку" који врви од теорија завере и упозорења да Срби из Хрватске лагано узимају тај јадрански град у своје руке. На… »

Нестали седмогодишњи дечак се вратио родитељима

Телеграф 23.02.2017
Дете је нестало у Улици видиковачки венац, код луна-парка прекопута "Мекдоналдса" Седмогодишње дете нестало је на Видиковцу, у Улици видиковачки венац, код луна-парка прекопута “Мекдоналдса”, и у току је потрага за њим… »

Као у бункеру: Мађарска гради нову ограду дуж границе са Србијом и то иза већ постојеће

Телеграф 23.02.2017
Ограда је опремљена расветом, термовизијским камерама и сензорима кретања, а испред ње су ископани канали. Дуж 175 километара мађарско-српске границе биће изграђена нова заштитна ограда, иза већ постојеће, најавио је на… »

Уништавају БГ воз: Вандали данима ломе седишта, врата, сијалице! Нико им ништа не може

Телеграф 23.02.2017
У уторак, 22. фебруара, како се додаје, непознати починиоци су током вожње у другој гарнитури БГ воза, између станица Нови Београд и Тошин бунар причинили много већа оштећења. Предузеће Србија воз саопштило је данас да… »

Хрватски Пишоња и Жуга: Напили се, украли аутобус и кренули у авантуру

Телеграф 23.02.2017
Но, они нису ишли на море, већ уз брдо, по неприступачном терену, возећи се до засеока Мрњавци, где је возило напослетку остављено и пронађено неколико дана након крађе. Две недеље након што је са паркинга у кругу фирме… »

Огромна промена у Великој Британији: На чело Скотланд јарда први пут у историји долази једна жена! (фото)

Телеграф 23.02.2017
Она је водила тим задужен за безбедност на Олимпијским играма у Лондону 2012. године и високо је цењена међу колегама. Лондонска полиција именовала је данас Кресиду Дик за нову начелницу, чиме је она постала прва жена на… »