Култура архива вести 23.02.2017

Отворена реновирана Библиотека САНУ

Политика 23.02.2017
У Српској академији наука и уметности свечано је отворена реновирана Библиотека САНУ. Поздрављајући присутне госте, председник Академије наука Владимир Костић рекао је да су кључне Академијине карике Библиотека и Архив САНУ… »

Ноћ музеја са великим и малим револуцијама 20. маја

РТВ 23.02.2017
БЕОГРАД - Овогодишња "Ноћ музеја", 14. по реду, биће одржана 20. маја, а тема ће бити "Велике и мале револуције", оне које су утицале на уметност, али пре свега на животе људи, најавили су данас организатори. Програмски… »

Позориште почиње тамо где престаје правосуђе

Политика 23.02.2017
Дон Жуан, у славној похвали лицемерју, каже да ће, навукавши маску лицемерја, судити другима, лепо говорити само о себи, гонити своје непријатеље свим средствима. Барокна Молијерова прича „Дон Жуан” заснована на… »

45. Фест сутра отвара Моника Белучи

Данас 23.02.2017
Међународни филмски фестивал Фест почиње сутра у 19 сати у Сава центру пројекцијом филма “На млијечном путу” Емира Кустурице. Манифестацију ће званично отворити италијанска глумица Моника Белучи а то приликом биће… »

Пољска: Фрљић под истрагом због "богохулне" представе

Б92 23.02.2017
Пољско државно тужилаштво је покренуло истрагу због позоришне представе хрватског редитеља Оливера Фрљића коју су Католичка црква и конзервативне средине у тој земљи назвале "богохулном", пренео је АФП. "Отворена је… »

"Фест мири мејнстрим и андерграунд"

Б92 23.02.2017
Селектор Фестових програма "Тхриллс анд киллс", "Границе" и "Мицроваве" и члан Одбора фестивала Младен Ђорђевић каже да ће 45. Фест задовољити различите укусе - од мејнстрима до андерграунда и позвао публику да буде… »

Нови сјај ризнице културе: Данас свечано отварање реновиране Библиотеке сану

Вечерње новости 23.02.2017
Када је основана, пре 175 година, имала 14 наслова. Данас у фонду милион и по књига. УЖУРБАНО су јуче запослени у Библиотеци Српске академије наука и уметности доносили из магацина примерке књига, сређивали читаоницу… »

Додела 37. Брит награда у знаку Дејвида Боувија

Блиц 23.02.2017
Славни музичар Дејвид Боуви, који је преминуо прошле године, освојио је синоћ британску музичку награду Брит за извођача и албум године. На 37. додели награда у лондонској О2 арени, Боувију је припала награда за његов… »

Хорска свечаност у Галерији РТС-а

РТС 23.02.2017
Концертом "Савремени српски композитори хорске музике", Хора РТС-а, Јавни медијски сервис РТС вечерас је промовисао своју галерију и као концертни простор у којем ће у перспективи наступати и солисти, мањи вокални и… »

"Овчарско-кабларска бајка":Књига коју деца радо читају

Правда 23.02.2017
Раша Попов је неко ко је одувек био задужен за дечије осмехе, али и неко ко на најлепши начин едукује нашу децу, већ генерацијама. Најновији роман Раше Попова "Овчарско-кабларска бајка", доноси снажну причу о љубави… »