Култура архива вести 23.02.2017

Продато 55.000 карата за Фест

РТВ 23.02.2017
БЕОГРАД - Славна глумица Моника Белучи отвориће сутра у Сава центру 45. Фест, након чега ће бити приказан филм "На млечном путу" Емира Кустурице, а организатори истичу велико интересовање публике за све филмове и до 5… »

Вучић се састаје са Моником Белучи

Н1 Инфо 23.02.2017
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примиће прослављену филмску глумицу Монику Белучи, која ће боравити у Београду поводом свечаног отварања ФЕСТ-а. Сусрет, којем ће присуствовати и редитељ Емир Кустурица… »

Интернет клуб Љиг обележио 18 година рада

РТС 23.02.2017
У свечаном холу Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" облежена је 18. годишњица рада Интернет клуба из Љига. Ова специфична невладина организација, која својим деловањем на територији читаве Републике Србије… »

Књига која два века никога не оставља равнодушним: Да ли ће мистерија бити решена?

Правда 23.02.2017
Пре готово два века, из пера најмлађе сестре Бронте потекла је незаборавна прича о жени која се непоколебљиво бори за своју самосталност, кршећи све друштвене норме. "Станарка напуштеног замка" је роман који из године у… »

"Новости" вас воде у позориште; Познати добитници

Вечерње новости 23.02.2017
"Новости" вас поново воде у позориште. Четири читаоца која пошаљу СМС добиће по две карте за две представе Београдског драмског позоришта. Добитници су: "Новости" вас поново воде у позориште! Четири читаоца кој а… »

Филмови за сладокусце и посвећенике

Данас 23.02.2017
"Циљ нам је да се Фест у наредним годинама наметне као кључни регионални фестивал. Али на томе има још много да се ради", каже у разговору за Данас Младен Ђорђевић, редитељ и селектор Феста. Највећи домаћи филмски… »

"Последњи велики интелектуалац потонуле Југославије"

Данас 23.02.2017
У историјској ретроспекцији југословенства Предраг Матвејевић један од трагичних јунака. Његови покушају да се успостави дијалог о реалитету државе која је била у дубокој кризи нису успели. Тако је оценила синоћ историчарка… »

Ђорђе Балашевић, класик усмене лектире као жртва вечите теорије да је више оних који га не воле

Недељник 23.02.2017
Последња турнеја се десила у неком паралелном свету медијске тишине, намерног игнорисања, тако логичног у Србији, и насупрот свим маркетиншким постулатима, где је продаја улазница увек пропорционална реклами. Када бисмо… »

"Овчарско-кабларска бајка":Књига коју деца радо читају

Правда 23.02.2017
Раша Попов је неко ко је одувек био задужен за дечије осмехе, али и неко ко на најлепши начин едукује нашу децу, већ генерацијама. Најновији роман Раше Попова "Овчарско-кабларска бајка", доноси снажну причу о љубави… »

Обнова споменика

Вечерње новости 23.02.2017
Владан Вукосављевић на конференцији у Тирани. НА састанку са хрватском министарком Нином Обуљен Коржинек, током редовне годишње Конференције савета министара културе земаља југоисточне Европе у Тирани, наш министар Владан… »