Култура архива вести 23.02.2017

Ана Ћурчин и Тхе Банд наступају у Суботици

Блиц 23.02.2017
Кантауторка Ана Ћурчин одржаће концерт у Омладинском клубу "Складиште" Фондације "Данило Киш" у Суботици у петак, 24. фебруара у 22 сата. Ана ће наступити у пратњи свог бенда, Тхе Банд, у саставу: Горан Антовић… »

Сликари / Ратници / Сведоци

Арте 23.02.2017
Филм је представљен у више градова Србије и даје одговор на питање ко је био Арчибалд Рајс. Ово остварење из 2014. године снимано је у Београду, Нишу, Солуну, Крфу, Виду, Кајмакчалану и у Лозани. Филм траје 80 минута. Истог… »

Слике Јаноша Тарка

Арте 23.02.2017
У суботу, 25. Фебруара у 20 часова у Изби бити отворена изложба слика новосадског сликара Јаноша Тарка. Након отварања изложбе импровизовани наступ извешће новосадски квартет "Убивае". Тарко Јанош је рођен је 24.фебруара… »

Филмски водич од 23. фебруара до 1. марта

Данас 23.02.2017
Лист Данас издваја за љубитеље филма шта се очекује у наредних седам дана на филмским платнима. Сваког четвртка доносимо нове препоруке. Легендарни плаћени убица Џон Вик присиљен је да прекине пензију јер његов бивши… »

Концерт под свећама: Гудачки квартет "Макрис" и Боја Крагуљ у фоајеу Коларца

Блиц 23.02.2017
Нови гудачки квартет "Макрис" и кларинетисткиња Боја Крагуљ (САД) одржаће свој први београдски концерт у фоајеу Коларчеве задужбине у суботу, 25. фебруара, у 20х. Кларинетискиња Боја Крагуљ своју каријеру изградила је у… »

Рокерско срце жике тодоровића куца и за фолк: Ево уз који народњак сам преживео војску!

Курир 23.02.2017
Глумац Срђан Жика Тодоровић, који је тренутно у жирију "Ја имам таленат"!, свирао је у ЕКВ, али му није проблем да каже да се сусрео са народњацима. "Ја сам народњаке научио у војсци. Свирао сам народњаке у оркестру… »

Катарина и Милан Громилић: Свако дете је благослов

Курир 23.02.2017
Балетски играчи и супружници Катарина и Милан Громилић описују којим вредностима уче ћерке Лару и Хану и шта је у њихову свакодневицу унела петомесечна беба Маша, чијим су рођењем досањали свој сан о великој породици… »

Мајку изгубила у стравичној несрећи коју је она преживела: Ћерка Ене Беговић израсла у дивну девојку

Курир 23.02.2017
Лана Редељак, ћерка покојне глумице Ене Беговић, израсла је у праву лепотицу, а одрасла је гледајући филмове, а како једном изјавила, највише воли комедије. Лана је имала само 40 дана када је њена мама славна Ена настрадала… »

Филм Радета и Данила Шербежија на ФЕСТ-у

РТВ 23.02.2017
БЕОГРАД - Филм "Ослобођење Скопља", хрватско-финско-македонска копродукција у режији Радета и Данила Шербеџије премијерно ће бити приказан на 45. ФЕСТУ, саопштили су из дирекције фестивала. "Ослобођење Скопља" је… »

Редитељ шокира Србију: Геј серија о љубави боксера и кошаркаша

Курир 23.02.2017
На мале екране у Србији ускоро би могла да стигне серија геј тематике, сазнаје Курир. Редитељ Стеван Филиповић и сценариста Миња Богавац пишу заједничким снагама причу „Поред мене - 10 касније“, која је наставак њиховог… »