Mali: Beograd spreman za eventualne nepogode

Beta 28.03.2017

Beograd je spreman za sve eventualne nepogode koje mogu da se dogode u narednom periodu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je na sednici Štaba za vanredne situacije Beograda rekao da je na prethodnoj sednici usvojen operativni plan za odbranu od poplava, navodeći da je izmenom Zakona o vodama prošle godine grad izgubio nadležnost nad vodotokovima prvog reda, poput reka Dunav, Sava i Kolubara, saopštila je gradska uprava.

"Postoje kilometri kanala i potoka u našoj prestonici, od kojih je samo 30-tak kilometara uređeno. Posebna pažnja će u godinama koje dolaze biti usmerena na uređenje tih vodotokova, kako bi se oni očistili od smeća, šuta i drugog otpadnog materijala, koji je odlagan decenijama i sa kojim se niko nije bavio", rekao je Mali.

Sednici su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Rade Milošević, načelnica Uprave grada Beograda Sandra Pantelić, članovi Gradskog veća, gradski sekretari, predsednici opština i direktori javnih preduzeća.

(Beta, 03.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »