Извор: Дојче веле архива вести 28.03.2017

Рачун за „брегзит“ 60 милијарди евра?

Дојче веле 28.03.2017
У среду (29.3), британска премијерка званично ће прогласити излазак Велике Британије из ЕУ, у складу са чланом 50 Лисабонског уговора. То је историјски дан: први пут једна земља најављује да напушта европски клуб. Након… »

Српски селфи са Путином

Дојче веле 28.03.2017
Русија у Србији поседује велики симболички капитал и енергетски интерес, кажу саговорници ДВ. Ипак, очекују да ће Београд наставити политику балансирања која више одговара Бриселу. Недељни избори ништа неће променити… »

ЛГБТ-филтер

Дојче веле 28.03.2017
Ограничен начин рада на Јутјубу требало би да децу и младе заштити од неумесних садржаја. Међутим, он блокира и видео-садржаје из ЛГБТ-заједнице који нису проблематични. Погођено је и једно њемачко удружење. Британска… »

Референдумом до истине

Дојче веле 28.03.2017
Референдум о приступу Турске ЕУ који је најавио Ердоган, био би крај перспективе уласка Турске у ЕУ. Брисел би, када је реч о проширењу заједнице, требало да се оријентише на Западни Балкан, сматра Зоран Арбутина. Знамо како… »

Нешто другачије „Руско пролеће“

Дојче веле 28.03.2017
Први велики талас протеста након пет година у Русији, изненадио је многе. На улице су углавном изашли млади огорчени корупцијом и начином владања. Колико је тај покрет у суштини опасан по Владимира Путина? „Руско… »

„Бирачи пуцају из кука“

Дојче веле 28.03.2017
Немачка штампа коментарише резултате покрајинских избора у Сару где су победили Демохришћани Ангеле Меркел. Многи се више баве поразом СПД, него победом ЦДУ – велики полет Социјалдемократа је закочен. Штутгартер… »

Вртлог бирократије и корупције

Дојче веле 28.03.2017
Стање у здравству није у фокусу ни ових избора. Свака власт окречи по неку болницу, али систем остаје исти: чекање на преглед и операцију, бирократија, корупција и институција Саветника пацијената која мало чему служи… »

Како направити немачко-турску ТВ?

Дојче веле 28.03.2017
Ердоган не поларизује само у Турској. Његови следбеници у Немачкој нису баш задовољни немачким медијима, јер критика је непожељна. Да ли би ствар спасла немачко-турска телевизија? Сваки репортер који данас извештава са… »

Није свеједно где се тражи азил

Дојче веле 28.03.2017
И поред јединствених правила за одобрење захтева за азил, очигледно је да критеријуми у свим немачким савезним покрајинама нису исти. Једно истраживање показало је занимљиве корелације у вези с тим проблемом. Јединствена… »