Извор: Вечерње новости/Балкан архива вести 06.05.2017

Убијен градоначелник општине Боговиње

Вечерње новости 06.05.2017
Градоначелник сеоске општине Боговоње у македонској Полошкој долини Хазби Идризи (58) убијен је након кратке расправе са једним од бивших запослених у тој општини. Градоначелник сеоске општине Боговоње у македонској… »

ВМРО-ДПМНЕ: Џафери ће водити седнице и на албанском

Вечерње новости 06.05.2017
Странка Николе Груевског ВМРО-ДПМНЕ тврди да је у Македонији "почела реализација Тиранске платформе" и да "пристижу фактуре за антидржавно и издајничко понашање СДСМ и Зорана Заева" Странка бившег македонског премијера… »

Партијска дисциплина Пленковић не сме да избаци Хасанбеговића јер губи већину?

Вечерње новости 06.05.2017
Посланик Сабора из редова ХДЗ Златко Хасанбеговић изјавио је да не очекује да ће бити избачен из странке због кандидовања на Листи групе бирача за загребачку Градску скупштину. Премијер хрватске владе Андреј Пленковић… »

Пљевља: Повећала себи плату, па отишла на породиљско

Вечерње новости 06.05.2017
Пооштрена казна окривљеној за злоупотребу положаја у привредном пословању у Пљевљима. Јелена Бујишић мораће на пет месеци у затвор. ПЉЕВЉА - Бјелопољски Виши суд уважио је жалбу основног државног тужиоца и… »

Кућерци одолевају времену

Вечерње новости 06.05.2017
У Семберији и на Мајевици и даље чувају и одржавају стогодишње ћерпичаре. Никаква двоспратница, кажу, не може да им замени "стару удобност" БИЈЕЉИНА - "Куће мале, кречене у бело", како каже песма, последња су копча… »

Баштина вредна и породичног наслеђа (фото)

Вечерње новости 06.05.2017
"Новости" у посети једином специјализованом музеју у БиХ - Музеју полиције Републике Српске у Бањалуци. ВИШЕДЕЦЕНИЈСКА фото-документација крвних и сексуалних деликата, власништво познатог сарајевског инспектора Уроша Прице… »

Адико банка финансијски помаже Народно позориште РС

Вечерње новости 06.05.2017
Адико банка спонзор Народног позоришта РС. БАЊАЛУКА - Марио Иванковић, директор Адико банке Бањалука, и Ненад Новаковић, директор Народног позоришта РС, потписали су уговор о наставку сарадње у којој ће Адико банка и у… »

Полемике Миша Ђурковић: Македонски 5. октобар

Вечерње новости 06.05.2017
У страховито јадном интервјуу, датом за један овдашњи лист који води класичну про-Заев кампању, потенцијални македонски премијер напричао се о свему и свачему. Осам година откако су први пут почели да их "чачкају", а три… »

СНСД због "Љубије" тражи савез са сда

Вечерње новости 06.05.2017
Владајућа коалиција у НСРС нема већину за продају дела приједорског рудника. ВЛАДАЈУЋА коалиција у Народној скупштини Српске, СНСД-ДНС-СП, нема потребне 42 руке "за", како би се усвојила одлука Владе РС да се фирми "Израел… »

На приморју Русе различито броје

Вечерње новости 06.05.2017
Хотелијери и трговци некретнинама демантују наводе о посети главних туриста. Гости из некад братске земље, за 23,3 одсто имали више ноћења. ЗАТЕГНУТИ политички односи Подгорице и Москве унели су зебњу међу туристичке… »