Извор: РТС/Региони архива вести 23.05.2017

Дивље свиње уништиле засаде

РТС 23.05.2017
Мештани старопланинских села у општини Димитровград, кажу да дивље свиње годинама уништавају њихове засаде кукуруза и кромпира. Ратари су овог пролећа због тога принуђени да пресејавају своје њиве. За помоћ су се… »

Премијера представе "Рубиште" у Шапцу

РТС 23.05.2017
У Шабачком позоришту, вечерас ће премијерно бити изведена представа "Рубиште" по тексту глумца Нинослава Ђорђевића у режији Кокана Младеновића. Представом високе продукције овај театар заокружује сезону трилинга… »

Нишлијке на Ватрогасним олимпијским играма?

РТС 23.05.2017
На Ватрогасним олимпијским играма у Аустрији од 9. до 16. јула, Србију ће представљати женска екипа Добровољног ватрогасног друштва Ниш. Њихов одлазак је, међутим, неизвестан јер немају довољно новца за пут. Огромна воља… »

Даничин сир најбољи на Новосадском сајму

РТС 23.05.2017
Даница Терзић из Мокрина се више од тридесет година бави производњом чувеног ролованог мокринског сира. Квалитет њених производа потврђен је бројним признањима, а највеће је стигло са Новосадског сајма у виду дипломе -… »

Хигијена уста и зуба утиче на опште здравље

РТС 23.05.2017
Орално здравље има велики утицај на опште здравље, а утиче и на говор и спавање. Зато хигијену уста и зуба треба одржавати током читавог живота. Мере заштите треба примењивати током читавог живота, чак и пре ницања… »

Постављене силиконске капе за птичија гнезда

РТС 23.05.2017
На далеководу Петровац на Млави - Пожаревац постављене су силиконске капе, како би птице могле да се гнезде на њима. Са друге стране, ове капе спречавају испадање далековода услед штете које птице могу да нанесу. Далеководи… »

Отворена сезона ауто-трка у Краљеву

РТС 23.05.2017
Дводневни викенд програм на аутодрому Берановац код Краљева, донео је доста узбуђења како на стази, тако и међу више хиљада љубитеља спортског аутомобилизма, не само из Краљева већ из читаве земље. Сезона ауто-трка… »