Балкан архива вести 16.07.2017

ЦГ: Пожар и у Сутомору, ватрогасци бране куће и цркву ФОТО

Б92 16.07.2017
Велики пожар који је избио изнад Сутомора у Црној Гори стављен је под контролу, јавља Радиотелевизија Црне Горе. Припадници Службе заштите спашавања Бара, Будве и Улциња, успели су око 20.30 да ставе под контролу велики… »

Министар одбране Црне Горе: Нећемо у рат ни против Срба ни против Албанаца

Вечерње новости 16.07.2017
Црна Гора своје војнике неће упућивати у рат ни против Срба, ни против Албанаца на Косову, већ ће их ангажовати само у контексту промоције, очувања и јачања регионалног и глобалног мира и безбједности, поручио је… »

Инцко: Додиково застрашивање повратника супротно Дејтонском споразуму

Нови магазин 16.07.2017
Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да је право избеглица на повратак гарантовано Дејтонским споразумом, а да је застрашивање повратника неприхватљиво и противно Дејтону. "Комеморације невиним жртвама ратних… »

Дивљају пожари на Јадрану: Пламен на четири локације, а у неким местима гори одмах уз куће (фото, видео)

БК ТВ 16.07.2017
Широм Јадрана од јутрос букте шумски пожари, а на Пагу је морало да дође до евакуације људи. Нешто иза 10.30 сати на Бродарици преко пута плаже Резалишта избио је пожар у непосредној близини кућа. Јаке ватрогасне снаге… »

Саниран квар на водоводној цеви у Бечићима

Вечерње новости 16.07.2017
Екипе будванског Регионалног водовода санирале су квар на водоводној цеви на плажи у Бечићима и вода је пуштена у систем. БУДВА - Екипе будванског Регионалног водовода санирале су квар на водоводној цеви на плажи у Бечићима… »

Трагедија на летовању: Младић покушао да спаси две девојке, па се сви утопили

БК ТВ 16.07.2017
У летовалишту Влоре у Албанији у суботу су се утопиле три особе, међу којима је, према још непотврђеним информацијама, и 24-годишњи Бењамин Ферати из Сребреника Овај младић био је на одмору у овом познатом летовалишту, а… »

Драма због пожара на Јадрану! (видео)

Мондо 16.07.2017
Пожари поново бесне на црногорском, али и хрватском приморју. На Луштици и од Грабовица ка Бигову евакуисани странци, јер се због јаког ветра пожар шири великом брзином. Код Шибеника гори уз куће. Фото: Иоутубе/сцреенсхот… »

Пељешачки мост, хладан туш за хрватски сан

РТС 16.07.2017
Док парламент БиХ тражи да се зауставе све активности у вези са изградњом Пељешачког моста, саговорници "Дојче велеа" уверавају да су ти захтеви мотивисани искључиво унутрашњополитичким разлозима. И баш кад се чинило… »

Пожар у БиХ: Ветар отежава гашење, пламен на неколико стотина метара од кућа

БК ТВ 16.07.2017
Ватрогасци у БиХ данима се боре са пожарима који избијају на бројним локацијама, али како јаљају данас је ситуација нешто боља него петходних дана. Пожар који је плануо изнад мостарског насеља Лука ношен северним ветром… »

Још једна неизвесна ноћ у Љубињу, пожар прети кућама

Блиц 16.07.2017
Пожар који је био стављен под контролу у селу Мркаљи у општини Љубиње поново се активирао, гори и према Пустипусту и Обзиру, те магистралном путу према Требињу, потврдио је командир љубињске Ватрогасне јединице Миодраг… »