Балкан архива вести 16.07.2017

Пожар у Сутомору,ватра прети кућама и цркви

РТВ 16.07.2017
СУТОМОРЕ - У Сутомору, на југу Црне Горе, букти велики пожар који се шири великом брзином уз помоћ јаког ветра, а ватра је захватила борову шуму на Голом брду, и прети да захвати цркву Свете Петке и оближње куће. Ватрогасне… »

Министар одбране Црне Горе: Нећемо у рат ни против Срба ни против Албанаца

Вечерње новости 16.07.2017
Црна Гора своје војнике неће упућивати у рат ни против Срба, ни против Албанаца на Косову, већ ће их ангажовати само у контексту промоције, очувања и јачања регионалног и глобалног мира и безбједности, поручио је… »

Инцко: Право на повратак гарантовано Дејтонским споразумом

РТВ 16.07.2017
САРАЈЕВО - Високи представник за БиХ Валентин Инцко изјавио је данас да је право на повратак гарантовано Дејтонским споразумом и нагласио да је застрашивање повратника неприхватљиво и противно Дејтонском споразуму. Инцко је… »

Пожари код Шибеника и у Сплитско-далматинској жупанији

Вечерње новости 16.07.2017
У шибенском насељу Бродарица јутрос је избио пожар у непосредној близини кућа, а истровремено је букнуо велики шумски пожар на подручју општине Шестановац у Сплитско-далматинској жупанији. ЗАГРЕБ - У шибенском насељу… »

Саниран квар на водоводној цеви у Бечићима

Вечерње новости 16.07.2017
Екипе будванског Регионалног водовода санирале су квар на водоводној цеви на плажи у Бечићима и вода је пуштена у систем. БУДВА - Екипе будванског Регионалног водовода санирале су квар на водоводној цеви на плажи у Бечићима… »

Трагедија на летовању: Младић покушао да спаси две девојке, па се сви утопили

БК ТВ 16.07.2017
У летовалишту Влоре у Албанији у суботу су се утопиле три особе, међу којима је, према још непотврђеним информацијама, и 24-годишњи Бењамин Ферати из Сребреника Овај младић био је на одмору у овом познатом летовалишту, а… »

Министарство одбране Хрватске: Ваздушне снаге гасе пожаре од Истре до Далмације

Нови магазин 16.07.2017
Противпожарне наменски организоване снаге Оружаних снага Хрватске из састава 93. ваздухопловне базе Хрватског ратног ваздухопловства и противваздушне обране (ХРЗ и ПЗО), ангажоване су ове неђеље у гашењу више пожара на… »

Хладан туш БиХ срушио највећи "хрватски сан"

Вести онлине 16.07.2017
Одлуком Европске комисије о исплати 375 милиона евра за изградњу Пељешког моста уклоњена задња препрека за највећи хрватски инфраструктурни пројекат. И баш кад се чинило да је уклоњена и последња препрека, из Босне и… »

Пожар у БиХ: Ветар отежава гашење, пламен на неколико стотина метара од кућа

БК ТВ 16.07.2017
Ватрогасци у БиХ данима се боре са пожарима који избијају на бројним локацијама, али како јаљају данас је ситуација нешто боља него петходних дана. Пожар који је плануо изнад мостарског насеља Лука ношен северним ветром… »

Још једна неизвесна ноћ у Љубињу, пожар прети кућама

Блиц 16.07.2017
Пожар који је био стављен под контролу у селу Мркаљи у општини Љубиње поново се активирао, гори и према Пустипусту и Обзиру, те магистралном путу према Требињу, потврдио је командир љубињске Ватрогасне јединице Миодраг… »