Друштво архива вести 16.07.2017

Чекања на прелазима, колона из правца Хрватске

Вечерње новости 16.07.2017
Најоптерећенији су путеви који из правца Хрватске и Мађарске воде ка Бугарској и Македонији, саопштио је АМСС. Најоптерећенији су путеви који из правца Хрватске и Мађарске воде ка Бугарској и Македонији, саопштио је АМСС. На… »

Шарчевић: До уџбеника без посредника

Данас 16.07.2017
Министар просвете Младен Шарчевић рекао је да ће оснивањем ученичких компанија и ђачких задруга бити избачени посредници у набавци уџбеника преко школа. Он каже да посредници, мали број агенција, имају рабат од 30… »

У Србији сутра мало топлије, температура до 29 степени

Нови магазин 16.07.2017
У Србији ће сутра бити мало топлије, на северу и западу претежно сунчано, а изнад осталих крајева земље променљиво облачно, у већини места са дужим периодима сунчаног времена, саопштио је Републички хидрометеоролошки… »

Хитним мерама против насилника

РТВ 16.07.2017
БЕОГРАД - Појачане патроле уз центре за социјални рад и контрола породица у којима је вец било насиља, мере су које полиција већ примењује после злочина који су се догодили испред тих центара, изјавио је директор полиције… »

Вучић о "умрлици": Жив сам, здрав и добре воље

СЕЕбиз 16.07.2017
БЕОГРАД - На Твиттеру је објављена наводна "умрлица" председника Србије Александра Вучића, али је у међувремену уклоњена са налога на којем је била постављена. Вучић је на то реаговао да је не само жив и здрав, већ и… »

Б. Јанковић: Закони добри, побољшати примену

РТВ 16.07.2017
БЕОГРАД - Када је реч о спречавању насиља у породици, законодавни оквир у Србији је добар, али треба радити на његовој имплементацији, сматра повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић. Гостујући данас у… »

Најмање 49 људи из Србије бори се за Исламску државу

Радио 021 16.07.2017
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је из Србије регистровано 49 особа које су отишле да се боре за групу Исламска држава. "Неки су страдали, неки су још тамо", казао је Стефановић за телевизију… »

Измишљотине о трагедијама које су погодиле Србију

Мондо 16.07.2017
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да су информације које су се појавиле у јавности да је промовисао ауто-школу убице и насилника - потпуне измишљотине. Фото: Сцреенсхот/Тањуг видео Он је… »

Протести подршке радницима данас у Београду и Новом Саду

Б92 16.07.2017
Београд -- Покрет 7 захтева позвао је грађане на протест подршке радницима у штрајку који се одржава на Тргу Републике у Београду у 18 часова. Претходно је истим поводом протест у Новом Саду најавио и Студентски покрет Новог… »

Папи Фрањи се не жури да канонизује Степинца

Блиц 16.07.2017
Мешовита католичко-православна комисија, формирана на иницијативу папе Фрање, током протеклих годину дана није успела да приближи ставове о лику и делу хрватског надбискупа Алојзија Степинца, али је добра вест да је дијалог… »