Извор: Ал Јазеера архива вести 16.07.2017

Бузз Алдрин: Човјек на Марсу до 2040.

Ал Јазеера 16.07.2017
Програми истраживања свемира гутају и сваку мрву из буџета, што се мора промијенити да бисмо икада отишли било гдје, упозорио је Алдрин. Умировљени астронаут Бузз Алдрин, који је заједно с Неилом Армстронгом слетио на… »

Тензије због детектора метала испред Ал-Аqсе

Ал Јазеера 16.07.2017
Неколико стотина муслимана окупило се испред џамије јер се противе увођењу детектора. Тензије су избиле на улицама Старог града у Јерусалему због џамије Ал-Аqса. Палестинци негодују због одлуке израелских власти да поставе… »

Разбијен међународни ланац трговине коњским месом

Ал Јазеера 16.07.2017
Криминална мрежа од 66 људи продавала је коњско месо као скупу телетину широм Европе. Најмање 66 особа ухапшено је када је полиција разбила међународни ланац илегалне трговине коњским месом широм Европе, објавио је… »

Вучић: Зар је Маттису 'Олуја' величанствен подухват?

Ал Јазеера 16.07.2017
О Олуји се учи у америчким војним школама као добро припремљеној и изведеној војној операцији, изјавио је Маттис. Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је у Васхингтону да му је "ужасно жао" због изјаве америчког… »

Шире се теорије завјере док сарин убија Сиријце

Ал Јазеера 16.07.2017
Прича новинара Сеимоура Херсха је теорија завјере која тврди да је смрт у Кхан Схеикоуну посљедица напада на Ал-Каиду. Организација за забрану хемијског оружја (ОПЦВ) је 29. јуна објавила опширан извјештај којим потврђује да… »

Граница на Дунаву: Не треба нам полиција, већ да се зна ко је газда

Ал Јазеера 16.07.2017
Спорна граница између Хрватске и Србије на Дунаву још је 'на чекању', али инцидената нема. Шаренградска ада једна је од најспорнијих точака на неријешеном дијелу границе између Србије и Хрватске, дуге 326 километара, од… »

Жртве не смију бити сведене на бројеве

Ал Јазеера 16.07.2017
Многи од нас признат ће да су током рата и послије, изманипулирани, јер се у наше име чинило нешто за шта нисмо питани. У причи и расправама о дешавањима у посљедњем балканском рату, некако увијек на маргини остану… »

Човић: БиХ је недјељива, нећете дочекати распад

Ал Јазеера 16.07.2017
'Задатак ми је промијенити Изборни закон и изборе одржати првог викенда у листопаду наредне године', рекао је Човић. Дан уочи преузимања предсједања Предсједништва Босне и Херцеговине, Драган Човић је поручио како је… »

Диже ли се од Балтика до Јадрана зид између истока и запада

Ал Јазеера 16.07.2017
Иницијатива три мора окупља 12 ЕУ држава, окупљених око Пољске и Хрватске, у циљу прометног, енергетског и економског повезивања. Ако ништа друго, „Иницијатива трију мора“ као неформални савез бивших комунистичких… »

Између разума и Конзума

Ал Јазеера 16.07.2017
Некако је баш чудно да хрватске власти, које се куну у слободно тржиште, протекционистичким мјерама штите посрнули Тодорићев Конзум. Томислав Толушић, министар пољопривреде у Влади Републике Хрватске, обрушио се из… »