Извор: Ал Јазеера архива вести 16.07.2017

Ле Дриан наставља дипломатску мисију у Заљеву

Ал Јазеера 16.07.2017
Француски шеф дипломатије позива на попуштање напетости и стварање услова за дијалог држава Заљева. Француски министар вањских послова Јеан-Ивес Ле Дриан допутовао је у Кувајт у наставку дипломатске турнеје усмјерене ка… »

Хисторија Либана у једној згради: Хотел Палмира

Ал Јазеера 16.07.2017
Овај хотел је реликт који свједочи локалним, регионалним и глобалним догађајима већ готово 150 година. Пише: Индиа Стоугхтон Баалбек, Либан – Већ више од 140 година, током два свјетска рата и грађанског рата који је… »

Ја не признајем овај суд

Ал Јазеера 16.07.2017
У земљама са развијеном економском и политичком културом незамисливо је да се одлуке судова не поштују и не спроводе, што није случај у већини земаља насталих распадом Југославије. Без права и правне државе нема уређеног… »

Видео: Драматично спашавање дјечака из рушевина у Сирији

Ал Јазеера 16.07.2017
Најмање двоје дјеце је међу десетеро погинулих у зрачном нападу на Еин Тарму, дио Дамаска под контролом опозиције. #Ватцх Тхис видео цаптурес тхе ресцуе оф а цхилд. Хе вас траппед ин тхе руббле афтер а хоусе вас бомбед ин… »

Естонија прави електронско складиште свих података

Ал Јазеера 16.07.2017
У резервној банци података, смјештеној у Луксембургу, смјештени су подаци о подузећима, банкама, мировинама, законима, пописима становништва, финансијама. Естонија ће идуће године у Луксембургу отворити своје "електронско… »

Могхерини: Врата ЕУ-а су отворена за Балкан

Ал Јазеера 16.07.2017
Дијалог Европске уније и Русије кључан је у суочавању са свим великим кризама данашњег свијета. На самиту Западног Балкана у Трсту послата је "јасна порука" да су врата Европске уније отворена за Балкан и да се наставља пут… »

Сан ултрадесничара и Русије: 'Балкански православни савез'

Ал Јазеера 16.07.2017
Соња Бисерко каже да веома агресивно понашање Русије у неким земљама Балкана говори да су такви пројекти могући. Формирање " балканског православног савеза" ствар је политичке фантастике десничара, каже филозоф религије… »

По Додику, Хрвати боље чувају српске интересе од Срба

Ал Јазеера 16.07.2017
Изетбеговић је у процјепу између учвршћивања властите позиције те парирања Додику и Човићу. Састанак делегација Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорада Додика и Хрватске демократске заједнице БиХ (ХДЗ БиХ)… »